Objave / 30. rujna 2020.

Ravnateljica Agencije posjetila Talijansku srednju školu Rovinj

Ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske, dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, 28. i 29. rujna 2020. posjetila je Rovinj. 28. rujna obišla je Talijansku srednju školu Rovinj-Rovigno, gdje su je dočekale ravnateljica Ines Venier i viša savjetnica za talijansku nacionalnu manjinu u Agenciji za odgoj i obrazovanje Gianfranca Šuran.

Neke točke rasprave uključivale su trenutnu situaciju i promjene koje su škole morale usvojiti zbog pandemije koronavirusa, zatim se govorilo o nedostatku udžbenika prevedenih na talijanski jezik, kao i o maturi.

Sljedećeg dana, 29. rujna, održan je sastanak u velikoj dvorani Zajednice Talijana u Rovinju. Ravnateljica se pritom sastala s predstavnicima Istarske županije, predstavnicima Vijeća talijanske nacionalne manjine Istarske i Primorsko-goranske županije, te predstavnicima Talijanske Unije.

Razgovarali su o aktualnim problemima prisutnima u obrazovanju u dvojezičnim školama, a ravnateljica Agencije navodi kako će točke o kojima se raspravljalo tijekom sastanka, kao i donesene odluke biti od velike važnosti za one koji talijanski jezik govore kao pripadnici manjine.

Vijest je prenesena sa mrežnih stranica:https://www.rovinj-rovigno.hr/