Objave / 17. lipnja 2021.

Ravnateljica Agencije darovala novootvorenu školsku knjižnicu u Brestovcu Orehovičkom

U Osnovnoj školi Stjepana Radića, u Brestovcu Orehovičkom, 15. lipnja 2021. godine  otvorena je nova, prostorno puno veća i modernija knjižnica s fondom više od pet tisuća naslova. Na svečanom otvorenju uz učenike i djelatnike škole prisustvovali su brojni uzvanici iz društvenog i javnog života, a novu knjižnicu simbolički su otvaranjem vrata, otvorile učenica škole Lora Končić i dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj  obrazovanje.  

Ravnatelj škole Zdenko Kobeščak izrazio je zadovoljstvo što se učenicima omogućuje uživanje u druženju s knjigom. Zahvalio je svima koji su pomogli u opremanju knjižnice: Krapinsko-zagorskoj županiji, izdavačkim kućama i nakladnicima te prof. Toniju Andročecu i dr. sc. Dubravki Brezak Stamać, koji su iz svojih privatnih zbirki poklonili knjižnici velik broj knjiga.

– Zadovoljstvo mi je što otvaramo novu knjižnicu u godini kada obilježavamo godišnjicu Marka Marulića i Stjepana Radića te “Godinu čitanja“. Jako mi je drago da netko u 21. stoljeću pored svih obrazovnih digitalnih materijala ima želju stvoriti knjižnicu koja će biti centar jednog malog mjesta – rekla je ravnateljica Brezak Stamać.