Objave / 20. svibnja 2021.

Ravnateljica Agencija obišla škole oštećene potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji

Ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, u pratnji suradnika i Darjana Vlahova, pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Sisačko-moslavačke županije, posjetila je početkom ovoga tjedan nekoliko škola u Sisku, Petrinji i Glini koje su stradale u razornom potresu. U razgovoru s ravnateljima škola informirala se o stanju školskih zgrada, mogućnostima odvijanja nastave i poteškoćama koje ravnatelji imaju u organizaciji i planiraju nastavnoga procesa.  

U Sisku je posjetila Glazbenu školu Frana Lhotke, koja je zbog prevelikih oštenjena na postojećoj zgradi trenutno izmještena i radi u Društvenom domu INA rafinerije Sisak. Ravnatelj škole Tomislav Ivišić izvijestio je ravnateljicu Agencije Dubravku Brezak Stamać da se unatoč svim okolnostima nastava odvija redovito te da su prostore rafinerije uspješno prilagodili potrebama glazbene škole i individualnoj nastavi.  

U Petrinji u OŠ Mate Lovraka upriličen je susret s ravnateljima nekoliko oštećenih škola s toga područja. Susretu su nazočili Ankica Krnjajić Magdić, ravnateljica OŠ Mate Lovraka, Valentina Vujnović ravnateljica OŠ Ivan Goran Kovačić iz Gore, Robert Groza ravnatelje I. Osnovne škole Petrinja, Jadranka Novak ravnateljica OŠ Jabukovac iz Petrinje i Davor Miholjević ravnatelj OŠ Dragutina Tadijanovića iz Petrinje. U OŠ Glina Dubravku Brezak Stamać primila je ravnateljica Robertina Štajdohar. Pročelnik Darjan Vlahov i ravnatelji škola iskazali su zadovoljstvo suradnjom s ministarstvima i županijom u rješavanju brojnih problema škola koje su oštećene u potresu i pomoći koju imaju u organizaciji online nastave.

Podsjetimo, u razornom potresu koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju je oštećeno 56 školskih objekata, 9 je neupotrebljivih objekata zbog nastalih oštećenja, privremeno je neuporabljivo 12 objekata, 11 je uporabljivo s preporukom, a 24 je uporabljivo.