Objave / 13. srpnja 2021.

Ravnatelj British Councila Nigel Bellingham u radnom posjetu ravnateljici Agencije Brezak Stamać

Ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać primila je u radni posjet ravnatelja British Councila u Hrvatskoj Nigela Bellinghama.

Sastanak je upriličen 8. srpnja 2021. godine nakon više radnih sastanaka online vezanih uz dosadašnji rad podrške kurikulnoj reformi  u Hrvatskoj, konkretnije koje su to smjernice za kontinuirani profesionalni razvoj ravnatelja. Savjetnici Agencije za ravnatelje bili su sudionici webinara na kojima se govorilo o kompetencijama ravnatelja: osmišljavanje strateške vizije i smjera škole, vođenje učinkovitog učenja i poučavanja, razvoj kapaciteta za vođenje škole, upravljanje promjenama u školi te praćenje i evaluacija.

Podsjetimo, nakon završnih webinara projekta „Podrška provedbi kurikulne reforme, 3. faza“, projekt koji je financirala Europska Unija kroz Službu za potporu strukturnim reformama Europske komisije, na kojima je sudjelovala ravnateljica Brezak Stamać, iskazano je zadovoljstvo ravnatelja N. Bellinghama i Patricie Perez-Gomez iz Europske komisije suradnjom Agencije za odgoj i obrazovanje, koja je od 2019./20. školske godinu bila aktivni sudionik podrške uspješnoj implementaciji kurikulne reforme u Hrvatskoj.

Bellingham je iskazao zanimanje za provedbu Cjelovite kurikulne reforme (2. faza), u kojoj će veliki naglasak biti na organizaciji cjelodnevne nastave. Istaknuto je da iskustva drugih zemalja govore da je uloga Agencije ključna u uspješnoj provedbi podrške školama i učiteljima, ravnateljima od kojih se očekuje kvalitetno učenje i poučavanje.