Objave / 12. siječnja 2021.

Psihosocijalna podrška učenicima u kriznim situacijama, webinar za učitelje i nastavnike

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Društvom za psihološku pomoć organiziraju webinar Psihosocijalna podrška u kriznim situacijama, koji će se održati online u petak 15. siječnja 2021. godine. Održat će se dva stručna usavršavanja, prvo s početkom u 10 sati namijenjeno je učiteljima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola Sisačko-moslavačke, Karlovačke, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije, a drugo s početkom u 14 sati namijenjeno je učiteljima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba.

O tomu kako učitelji i nastavnici mogu pomoći sebi te kako pružiti podršku učenicima u kriznim i stresnim situacijama predavanja će održati Željka Čolović-Rodik, prof., iz II. osnovne škole u Varaždinu i doc. dr. sc. Linda Rajhvajn Bulat iz Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Prijave za sudjelovanje moguće su preko aplikacije ettaedu.azoo.hr, a pozivnica za sudjelovanje na webinaru prijavljenim učiteljima i nastavnicima bit će dostavljena na adresu elektroničke pošte.

U slučaju da broj zainteresiranih bude veći od planiranih 300, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za odgoj i obrazovanje će u suradnji s Društvom za psihološku pomoć organizirati dodatne webinare s istom temom.