Objave / 9. listopada 2017.

Svečana promocija odgojno-obrazovnih radnika u više zvanje

1_mDana 6. listopada 2017. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održana je svečana promocija 615 odgojitelja, učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i odgajatelja u zvanje mentora i savjetnika. Tom je prigodom ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak poručila da Hrvatsku može ‘probuditi’ jedino izvrsnost, a to su upravo promovirani u više zvanje.

Okupljene obrazovno-odgojne djelatnike prigodnim su riječima pozdravili dr. sc. Tatijana Petrić, glavna ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Jadranka Žarković-Pečenković, prof., ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, i prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja.

2_mHrvatsku može probuditi jedino izvrsnost, a to ste upravo vi, kazala je ministrica prof. dr. sc. Blaženka Divjak te istaknula da je promocija prigoda da se nagrade najbolji u sustavu i da im se zahvali za trud, znanje i entuzijazam koji ulažu u mlade naraštaje. „Rad odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika jedan je od najvažnijih za razvoj pojedinca i društva. Vi ste nositelji promjena i reformi, vaše je mjesto ključno u životu svakoga vašeg učenika jer svakoga dana imate zadovoljstvo zajedno s njima graditi njihovu budućnost“, istaknula je ministrica na svečanoj promociji. Isto tako, ocijenila je da moderna škola, odgojno-obrazovni procesi i zahtjevi suvremenoga društva traže fleksibilnost u radu i spremnost na promjene. Naglasila je da bez motiviranog učitelja izvan realnoga svijeta ostaju sva nastojanja za praćenjem potreba, interesa i mogućnosti djece, učenika, ali i zajednice te društva u cjelini.

Fotoalbum

{galerija}promocija2017-10b{/galerija}

3_mRavnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković, prof., istaknula je da se promocijom u viša zvanja mentora i savjetnika odaje javno priznanje najboljima u sustavu odgoja i obrazovanja i nagrađuje zato što svojom stručnošću, pedagoškim metodama, entuzijazmom, uzornim radom i trajnim stručnim usavršavanjem unapređuju nastavni proces. U zvanje mentora ili savjetnika izabrani su odgojno-obrazovni radnici koji svojim radom, stručnošću, pedagoškim i metodičkim odlikama te pozitivnim nastojanjima postižu uzorne rezultate u izravnom odgojno-obrazovnom radu, izvannastavnim aktivnostima i izvannastavnim stručnim radom pridonose unapređivanju procesa poučavanja, razvoju cjelokupne odgojno-obrazovne djelatnosti svoje ustanove i hrvatskoga odgojno-obrazovnog sustava u cjelini.

4_mSimbolično ovom svečanom promocijom nagrađuju se najbolji i najmotiviraniji u sustavu.

Da su svjesni odgovornosti i obaveza koji su pred njima, istaknule su u završnoj zahvali u ime svih promoviranih Ljiljana Hurčak, stručna suradnica logopedinja u dječjem vrtiću „Izvor“ u Zagrebu koja je ponovno promovirana u zvanje savjetnika te Davorka Strmečki-Stakor, učiteljica geografije iz Osnovne škole Ksaver Šandor Đalski u Zagrebu, promovirana u zvanje učitelj savjetnik. Promocija poseban dan u karijeri učitelja, svjesnih važnosti i odgovornosti njihova poziva – istaknula je u završnoj zahvali Ljiljana Hurčak. (Hina)