Projekti / 5. studenoga 2020.

Izrađen sustav upitnika za procjenu kvalitete, relevantnosti i učinkovitosti stručnih usavršavanja

Viši savjetnici Agencije za odgoji obrazovanje od 2. do 6. studenoga 2020. godine sudjeluju na stručnoj edukaciji na kojoj se upoznaju s rezultatima provedbe projekta Sustav procjene kvalitete stručnog usavršavanja u nadležnosti Agencije za odgoj i obrazovanje (2019–2020).

Projekt je protekle dvije godine provodila Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Institutom za obrazovanje Sveučilišta Grada Dublina, a financiran je u okviru Programa potpore strukturnim reformama.

U sklopu projekta provedena su ispitivanje kvalitete i učinkovitosti programa e-učenja uvedenih u sustav stručnog usavršavanja AZOO-a 2014. godine te izrađene preporuke za daljnji razvoj programa e-učenja za stručno usavršavanje odgojno-obrazovnih radnika. Izrađen je i sustav upitnika za procjenu kvalitete, relevantnosti, učinkovitosti i utjecaja stručnih usavršavanja na kvalitetu poučavanja učenika. Rezultati projekta iznimno su korisni za praćenje kvalitete i daljnji razvoj stručnog usavršavanja koje Agencija provodi za sve odgojno-obrazovne radnike, u digitalnome i fizičkome okružju, a tijekom edukacije viši savjetnici u raspravama doprinose svojim idejama kako najbolje upotrijebiti rezultate projekta za unaprjeđenje rada Agencije u području stručnog usavršavanja.

Edukacija viših savjetnika se provodi u aplikaciji ZOOM uz simultano prevođenje i interakciju projektnih stručnjaka i polaznika edukacije.

Članovi projektnog tima AZOO-a su Gea Cetinić, pomoćnica ravnateljice, Boris Vampula, voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i projekte EU-a, Renata Ozorlić Dominić, viša savjetnica za međunarodnu suradnju, Gordana Barudžija, viša savjetnica za vjeronauk te Jelena Zdrilić, savjetnica za engleski jezik. Članice projektnog tima Instituta za Obrazovanje Sveučilišta Grada Dublina su Orla Ni Bhroin, Tish Balfe, Aoife Brennan, Shivaun O’Brien i Caitriona Pennycook, a voditelj projekta u ime Europske komisije je Thomas Pritzkow.