Projekti / 7. studenoga 2019.

2. radni posjet Hrvatskoj stručnjaka Instituta za obrazovanje iz Dublina

U okviru projekta Sustav procjene kvalitete stručnog usavršavanja u nadležnosti Agencije za odgoj i obrazovanje, financiranog iz Programa Europske komisije za potporu reformama, održan je 2. radni posjet Hrvatskoj tima stručnjaka Instituta za obrazovanje Sveučilišta grada Dublina. Radni posjet održan je od 4. do 6. studenoga u Zagrebu u Agenciji za odgoj i obrazovanje. Od 25. rujna do 25. listopada ove godine provodilo se ispitivanje kvalitete i učinkovitosti programa e-učenja AZOO-a te iskustava sudjelovanja odgojno-obrazovnih radnika u tim programima od  2014. do 2019. godine.

Tijekom posjeta razgovaralo se o prvim rezultatima provedenog ispitivanja te je održan drugi krug fokus grupa s učiteljima i nastavnicima. Također, održane su fokus-grupe s učenicima, koji su dobili priliku iznijeti svoja mišljenja o poboljšanjima u nastavi koja su njihovi učitelji i nastavnici ostvarili  primjenom onoga što su naučili u programima e-učenja AZOO-a.

U fokus grupama sudjelovali su učitelji i nastavnici te učenici OŠ Grabrik iz Karlovca, Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole iz Varaždina, Srednje škole Sesvete, OŠ Rugvica iz Dugog Sela te zagrebačkih škola: OŠ Granešina, XV. gimnazija, Veterinarska škola, Tehnička škola, III. gimnazija, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Nadbiskupska klasična gimnazija s pravom javnosti, Ženska opća gimnazija Družbe sestara milosrdnica s pravom javnosti.

U Projektnom tima AZOO-a su Gea Cetinić, Boris Vampula, Renata Ozorlić Dominić, Gordana Barudžija i Jelena Zdrilić, a u projektni timu Instituta za obrazovanje su Orla Ni Bhroin, Shivaun O’Brien, Aoife Brennan, i Tish Balfe.