Programi / 10. srpnja 2013.

Stručni skupovi o obrazovanju za održivi razvoj održani u srpnju 2013.

U okviru programa modularnoga stručnog usavršavanja o obrazovanju za održivi razvoj održano je u Hrvatskoj već niz stručnih skupova tijekom protekle dvije godine, a u srpnja 2013. održani su skupovi u Osijeku, Zagrebu, Daruvaru i Prelogu.  Na stručnim skupovima izvođeni su programi  1., 2., 3. i  4. modula, odnosno, neki su sudionici došli do 4. modula, a neki su tek krenuli u ovaj program stručnog usavršavanja. Između svakog od modula sudionici bi trebali raditi na razvoju svojih projekata obrazovanja za održivi razvoj i na sljedećem susretu predstaviti rezultate te zajednički evaluirati planirano i učinjeno.

U Osijeku je održan modul 3 (voditeljice Sanja Klubička i Diana Garašić) i modul 4 (voditeljice Marina Ništ i Izabela Potnar Mijić). U Zagrebu je održani modul 3 (voditeljica Diana Garašić) i modul 2 (voditeljice Ružica Kotarski i Branka Vrbanec), a u Daruvaru modul 3 (voditeljice Sanja Klubička i Diana Garašić). U Prelogu je jedna grupa sudionika tek započela program (voditeljica Diana Garašić), dok je druga grupa prošla modul 2 (voditelj Mišo Rašan).

Materijali za rad u svim modulima su priručnici Kriteriji kvalitete za OOR škole i Obrazovanje za održivi razvoj dostupni na stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje putem poveznice /index.php?option=com_content&view=article&id=4165&Itemid=352

Dodatni materijali sa stručnih skupova su:

Što je održivi razvoj ? informativni film NVO „ODRAZ“ http://www.youtube.com/watch?v=vVuHlbgxOrg