Programi / 7. svibnja 2014.

Poziv za sudjelovanje na Šoa akademiji

Pozivamo Vas na stručni seminar Šoa akademije koje će se održati od 27. – 29. svibnja 2014. godine u prostorijama Židovske općine Zagreb, Palmotićeva 16, Zagreb. Šoa akademija  je projekt cjelovitog obrazovanja o Holokaustu s ciljem podizanja svijesti o svim oblicima nasilja i netolerancije te građanskim i ljudskim pravima. Projekt okuplja eminentne stručnjake iz zemlje i inozemstva, i realiziran je u suradnji s institucijama specijaliziranim za poučavanje o Holokaustu. Namijenjen je djelatnicima u obrazovnom sustavu, osobama koje kreiraju školske kurikulume ili na bilo koji način oblikuju politike obrazovanja, te svim zainteresiranim za stjecanje znanja iz ovog područja.

U okviru seminara, u utorak, 27. svibnja 2014., s početkom u 18.45 sati održat će se i specijalistička radionica prilagođena vjeroučiteljima, na kojoj će se razmatrati sadržaji o židovstvu koji se prezentiraju učenicima osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj.

Sastavni dio programa je i radionica Becavta (program osvješćenja predrasuda i prevladavanja sukoba, osmišljen u Izraelu) koja će se održati u posebnom terminu prema dogovoru sa zainteresiranim sudionicima seminara.

Pozivamo sudionike seminara da prijave program o Holokaustu ili ljudskim pravima koji sami provode ili namjeravaju provesti u okviru školske nastave. Šoa akademija će od prispjelih prijava izabrati dvije za prezentaciju posljednjeg dana seminara.

Seminar je besplatan, a djelatnici u školstvu ostvaruju pravo na potvrdu AZOO-a. Partner programa za učitelje, nastavnike i djelatnike u školstvu je Agencija za odgoj i obrazovanje. Šoa akademiju organiziraju Židovska općina Zagreb i Predstavnik židovske nacionalne manjine Grada Zagreba, a financijsku pomoć u 2014. godini pruža European Jewish Fund.

 Prijaviti se možete putem web stranice www.ettaedu.eu ili putem e-maila: jcz@zg.t-com.hr

Više o sadržaju i programu: www.shoahacademy.org

Dokumenti