Programi / 22. rujna 2011.

Hrvatski GLOBE program dobio iznimno priznanje

globeHrvatski GLOBE program, koji se u hrvatskim školama provodi od 1995. godine, dobio je ovih dana iznimno priznanje krovne institucije Međunarodnog znanstvenog-obrazovnog programa GLOBE. Zbog dostignuća u implementaciji Programa GLOBE u školski sustav, hrvatski program izdvojen je kao GLOBE Stars na internetskim stranicama međunarodno znanstveno-obrazovnog Programa GLOBE (www.globe.gov ).

– GLOBE Star je značajno priznanje i njegovim dodjeljivanjem izdvajaju se događaji ili modeli implementacije za uzor i inspiraciju drugim partnerima, školama, učiteljima i učenicima u preko 110 zemalja, koliko ih je uključeno u Program GLOBE – pojasnila je viša savjetnica za biologiju Agencije za odgoj i obrazovanje Diana Garašić i koordinatorica GLOBE programa u Hrvatskoj.

Članak u kojem se navode razlozi dodjeljivanja priznanja Hrvatskoj, uz napomenu o dugogodišnjem uspješnom ostvarivanju Programa GLOBE u hrvatskim školama, najveću pozornost posvećuje ovogodišnjoj Državnoj smotri i natjecanju GLOBE škola koje organizira Agencija za odgoj i obrazovanje, opisujući sadržaj smotre i natjecanja i tumačeći značenje tih godišnjih susreta učenika i nastavnika za cjelokupni uspjeh provedbe Programa GLOBE.

Članak je dostupan na internetskim stranicama Programa GLOBE http://globe.gov/stars/articles/students-put-globe-data-collection-into-practice-at-croatia-annual-competition

Međunarodni znanstveno-obrazovni program GLOBE ostvaruje se u hrvatskim školama od 1995. kada je potpisan Sporazum o provedbi Programa GLOBE u Republici Hrvatskoj. Hrvatska je jedna od zemalja s najvećim postotkom uključenih škola u GLOBE program, provodi se čak u 142 škola.