Programi / 13. kolovoza 2021.

22. “Ljetna škola” SEMEP-a održat će se online 31. kolovoza i 1. rujna 2021.

Ljetna škola SEMEP projekta tradicionalno se održava tjedan dana u srpnju, u Komiži na otoku Visu za učenike i njihove mentore-koordinatore projekta u školama. U slušanju stručnih predavanja, zajedničkom terenskom radu u radionicama, prezentiranju učeničkih projekata nastalih tijekom školske godine, svi sudionici međusobno surađuju. S obzirom na epidemiološku situaciju, prošle je školske godine, ljetna škola odgođena, ali da bi se održao kontinuitet, ove su se školske godine sudionici odlučili za druženje putem Zoom aplikacije, 31. kolovoza i 1. rujna 2021.

Zajednički će slušati nekoliko stručnih predavanja te projekte učenika koji su ih uspjeli provesti u svojim školama. Iz škola koje su prijavile projekte, spojit će se po dvoje učenika i pomoću slikovne prezentacije tijekom 10 do 15 minuta predstavit će svoje projekte. Krovna tema za istraživanje tijekom prethodne dvije godine, u skladu je s četverogodišnjim Planom sprječavanja i smanjenja nastajanja otpada od hrane 2019. – 2022., koji je prihvatila i Vlada Republike Hrvatske. S obzirom na ovogodišnje okolnosti, postoji mogućnost da se na skup priključe i učenici koji nemaju svoje projekte.

Školski koordinatori SEMEP projekta prijavit će se na ettaedu da bi dobili potvrde o sudjelovanju, a učenici se za dobivanje potvrda trebaju prijaviti na listu koja će im biti dostupna tijekom trajanja 23. “Ljetne škole”. Za prijavu učenika koordinatori trebaju pribaviti suglasnost roditelja.