Objave / 5. listopada 2021.

Predstavljena dječja poštanska marka “Za svako dijete osmijeh”

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici 4. listopada 2021. godine održano je predstavljanje dječje poštanske marke „Za svako dijete osmijeh“ u povodu 75. rođendana UNICEF-a. Hrvatska pošta je u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje i Uredom UNICEF-a za Hrvatsku u osnovnim školama diljem Hrvatske provela natječaj za odabir likovnog rješenja za dječju poštansku marku na koji je pristiglo 916 učeničkih radova iz 174 osnovne škole.

Agencija za odgoj i obrazovanje odabrala je 30 najuspješnijih radova, a zatim je Povjerenstvo za izbor motiva te likovnih i grafičkih rješenja poštanskih maraka RH odabralo pobjednički rad. Riječ je o crtežu učenice Ivane Viljevac iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Virovitica“. Njezin je rad u marku pretočila Katarina Lončar, dizajnerica iz Zagreba.

– Sretna sam i ponosna što je baš moj rad izabran da bude na dječjoj poštanskoj marki. Hvala svima, a najviše mojim prijateljima koji su me podržavali i koji su danas ovdje sa mnom – izjavila je Ivana Viljevac, učenica 7. razreda Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica, autorica pobjedničkog rada.

Pobjednička poštanska marka uistinu vraća osmijeh na lice, istaknula je ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać i čestitala nagrađenoj učenici Ivani Viljevac na uspjehu. Ravnateljice Agencije  istaknula je važnost dječjeg kreiranja poštanske marke koja je u zadanim okvirima teme – pretvorimo poteškoće u mogućnosti pružila optimističnu sliku djevojčice koja se pod šarenim nebom igra sa svojim psom.

Četrnaestom natječaju za odabir dječje poštanske marke, uz Hrvatsku poštu i Agenciju za odgoj i obrazovanje, ove se godine priključio i UNICEF, koji slavi 75. obljetnicu otkako se neumorno brine o dječjim pravima.