Objave / 19. listopada 2023.

Povezivanje kroz obrazovanje: razvoj hrvatsko-francuskih odnosa u obrazovanju

Predstavnici Agencije za odgoj i obrazovanje ugostili su 16. listopada 2023. godine delegaciju francuskih ravnatelja škola, nastavnika i predstavnika obrazovnih vlasti regije Rhône-Alpes Auvergne. Radni posjet koji je označen kao značajan događaj u području međunarodnog obrazovanja održao se u Agenciji za odgoj i obrazovanje i pružio je sjajnu priliku za dijalog i razmjenu uvida koji će nesumnjivo imati utjecaj na oblikovanje i budućnost obrazovanja za učenike u Hrvatskoj i Francuskoj.

Sastanak je poslužio kao platforma za razmjenu ideja, najboljih praksi i uspostavu veza. Razmotrene su mogućnosti za unapređenje međunarodne suradnje u obrazovanju te mogućnost zajedničkog poticanja kulturne razmjene, profesionalni razvoj nastavnika i obrazovne izvrsnosti.

Sudionici sastanka su se složili da je zajednička predanost pružanju kontinuirane podrške sustavu obrazovanja temelj suradnje, a ovaj događaj, naglasili su, potvrđuje uvjerenje u moć obrazovanja koja ne poznaje granice i stvara svjetliju budućnost za sve.

Uime Agencije za odgoj i obrazovanje sastanku su prisustvovali Gea Cetinić, pomoćnica ravnateljice, Renata Ozorlić Dominić, viša savjetnica za međunarodnu suradnji i Davor Černi, viši savjetnik za engleski jezik. Uz ravnateljicu Francuskog instituta u HrvatskojEstelle Halimi-Dagron i atašea za kulturu u Hrvatskoj Benoît Le Dévédeca, francusku delegaciju činili su Gladys Dousson, predstavnica akademske regionalne uprave (Rhône-Alpes Auvergne) za europske, međunarodne odnose i suradnju te ravnatelji triju srednjih škola (Lycée de Largentière, Lycée Vaucanson i Cité Scolaire Parc Chabrières d’Oullins) i nastavnici književnosti, francuskog jezika i engleskog jezika (Christophe Bernasconi, Christophe Raynaud, Lucie Malbranque, Nadège Bouley, Sandrine Gruson, David Rignault).