Objave / 5. studenoga 2020.

Pokrenuta digitalna platforma za edukaciju o mentalnom zdravlju

Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo u suradnji s Domom zdravlja Zagreb Istok-Centar za zdravlje mladih pokrenuo je prvu digitalnu platformu za edukaciju mladih i njihovih nastavnika o mentalnom zdravlju. Riječ je o nastavku projekta promicanja važnosti mentalne higijena, razbijanja tabua i otvorene komunikacije s mladima o njihovim osjećajima.

Digitalna edukacijska platforma napravljena je s ciljem profesionalnog razvoja odgojno-obrazovnih radnika. Putem e-learning digitalne platforme nastavnici i stručni suradnici škola imat će, nakon prijave, pristup gledanju edukativnih videa na platformi, preuzimanja materijala, pristupanje testiranju i slično.

U okviru e-learning platforme izrađen je i postavljen edukativni modul za nastavnike: program „Utjecaj moderne tehnologije na mentalno zdravlje mladih“ kojega provodi Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo. U izradi su još neki edukacijski program i tečajevi, a vi su dostupni na poveznici