Objave / 11. veljače 2019.

Održana svečana promocija 480 mentora i savjetnika

Svečana promocija najboljih i najkvalitetnijih odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika u zvanje mentora i savjetnika održana je  8. veljače 2019. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, svečanom promocijom nagrađuju najbolje u sustavu, one koji stručnošću i znanjem, inovativnim metodama poučavanja, uzornim radom i stručnim usavršavanjem unapređuju nastavni proces poučavanja i odgojno-obrazovni sustav u cjelini.

Rad, postignuća i uspjehe 480 promoviranih prepoznali su njihove radne kolege te ravnatelji škola u kojima rade i predložili ih za napredovanje, a vrednovali su ih predmetni savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje.

Čestitke na izvrsnosti i uspješnosti promoviranima su uputile Jadranka Žarković Pečenković, prof., ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje i Lidija Kralj, prof., pomoćnica ministrice obrazovanja i znanosti. Najkvalitetnije odgojno-obrazovne radnike pozvale su da u svojim zbornicama i na stručnim usavršavanjima dijele svoja znanja, pokažu vještine i primjere dobre prakse te digitalne obrazovne sadržaje.

Veliki broj gostiju na promociju, članova obitelji i školskoga kolektiva, znak je da imaju svakodnevno podršku u predanom radu s mladim naraštajima, a promocija u više položajno zvanje mentora i savjetnika potvrda je i da sustav prepoznaje i nagrađuje najbolje, istaknula je Jadranka Žarković-Pečenković. – Raditi s djecom divno je i ispunjavajuće iskustvo, ali teška i odgovorna zadaća, često nedovoljno cijenjena u našem društvu. Nebrojene sate posvećujete radu s učenicima, pripremama za natjecanje, radu na projektima, terenskim nastavama i pokusima u kojima ste pokazali svu svoju kreativnost, inovativnost i znanje. Svojim primjerom uzor ste mladim ljudima – naglasila je ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje.

Lidija Kralj, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja pozdravila je promovirane u ime ministrice prof. dr. Blaženke Divjak i ministarstva i čestitala im na izvrsnosti. Istaknula je da su oni ti koji nose sustav odgoja i obrazovanja, koji bez problema primjenjuju nove tehnologije i nove metode poučavanja i vrednovanja. – Drago mi je što među vama vidim kolegice i kolege iz eksperimentalnih škola, i iz mentorskog tima, i nadam se da će te sve ono što ste isprobali, istražili proteklih godina, i evidentirali za svoje napredovanje vratiti natrag u sustav obrazovanja – kazala je Lidija Kralj. 

Promovirani mentori i savjetnici ističu da ih napredovanje u zvanje mentora i savjetnika motivira za daljnji rad. Priznanje je to kojim se potvrđuje njihova izvrsnost, znanje i trud i poticaj da i dalje tako nastave. -Mladi ljudi nas inspiriraju, potiču na izvrsnost i pronalaženje novih suvremenih načina i metoda rada. Mi svoj poziv živimo i dajemo sebe za bolju budućnost naše djece i društva u kojem živimo-kazala je Sunčana Mumelaš, učiteljica biologije u Osnovne škole Kajzerica u Zagrebu, promovirana u zvanje savjetnika.

Glazbenim nastupima svečanu promociju uljepšali su učenici Glazbene škole Pavla Markovca iz Zagreba i Glazbene škole „Ferdo Livadić“ iz Samobora.