Objave / 16. travnja 2020.

Obavijest HZJZ-a o prijavi područnih škola bez sportske dvorane za dodjelu poligona za tjelesnu aktivnost

U sklopu Nacionalnog programa Živjeti zdravo, komponenta Zdravstveno obrazovanje, osmišljena je aktivnost „Poligon za tjelesnu aktivnost školske djece“ kao pomoć pri provedbi nastave Tjelesne i zdravstvene kulture u osnovnim školama Republike Hrvatske koje nemaju potrebne materijalne, tehničke i prostorne uvjete (sportsku dvoranu) za provedbu iste, a s ciljem održavanja, unapređenja i promicanja zdravlja i tjelesne aktivnosti. Hrvatski zavod za javno zdravstvo poziva ravnatelje škola da prijave područne škole koje nemaju sportsku dvoranu, a koje pohađaju učenici od 1. do 4. razreda, kako bi ih mogli uključiti u provedbu.

U školskoj godini 2015./2016. uspostavljena je suradnja između tadašnjeg Ministarstva zdravlja, Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta, Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koja je rezultirala provedbom aktivnosti „Poligon za tjelesnu aktivnost školske djece“ u 120 matičnih osnovnih škola koje nisu imale sportsku dvoranu. Suradnja je rezultirala nabavom i dostavom kineziološke opreme navedenim školama, provedena je edukacija tročlanih školskih timova (dvije učiteljice/učitelja razredne nastave i jedna učiteljica/učitelj Tjelesne i zdravstvene kulture) te je omogućena provedba nastave Tjelesne i zdravstvene kulture poveznica 

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je putem projekta Živjeti zdravo osigurao bespovratna sredstava iz Europskog socijalnog fonda, pomoću kojih se osnažuje provedba aktivnosti „Poligon za tjelesnu aktivnost školske djece“. U školskoj godini 2020./2021. planirana je daljnja provedba navedene aktivnosti  u 1000 područnih osnovnih škola bez sportske dvorane.

Ovim putem Vas pozivamo da prijavite svoje područne škole koje nemaju sportsku dvoranu, a koje pohađaju učenici od 1. do 4. razreda kako bismo Vas mogli uključiti u provedbu aktivnosti „Poligon za tjelesnu aktivnost školske djece“ te Vam dodijeliti komplet kineziološke opreme potrebne za provedbu iste. S obzirom na to da je na raspolaganju 1000 kompleta, prvih 1000 područnih osnovnih škola koje se prijave dobiti će jedan komplet na raspolaganje.

Prijava se vrši ispunjavanjem upitnika na sljedećoj poveznici:

http://survey.hzjz.hr/limesurvey/index.php?r=survey/index&sid=962666&lang=hr

Prijaviti se možete od 17. travnja 2020. godine do 17. svibnja 2020. godine.

Nakon prijave bit ćete obaviješteni o daljnjim postupcima.