Natjecanja i smotre / 12. srpnja 2019.

Zadaci s rješenjima za orijentacijsko natjecanje za državnu razinu Smotre i natjecanja hrvatskih GLOBE škola 2019.

Od 15. do 17. svibnja 2019. održana je u Zagrebu 22. državna Smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola. Škola domaćin bila je OŠ Marije Jurić Zagorke. Sudjelovalo je ukupno 123 učenika, 49 mentora i 25 članova državnog povjerenstva.

U kategoriji ORIJENTACIJSKOG NATJECANJA sudjelovale su ekipe iz 40 škola (23 osnovne i 17 srednjih škola). Zadatak svake ekipe bio je pronaći zadane kontrolne točke (njih pet) služeći se zemljovidom i kompasom te na svakoj od njih riješiti odgovarajuće praktične ili teoretske zadatke, ali i stići što prije do cilja. Ekipe su startale prema redoslijedu dobivenom izvlačenjem, a trebalo im je otprilike sat do dva da dođu do cilja.  

U kategoriji SMOTRE ISTRAŽIVAČKIH PROJEKATA, ekipe iz 39 škola su predstavile svoje projekte u pet usporednih sekcija: atmosfera I., atmosfera II., voda, pokrov, tlo. Ocjenjivačka su povjerenstva u svakoj sekciji izdvojila projekte koji su nagrađeni. Ukupno je nagrađeno devet projekata i 10 škola (devet osnovnih i jedna srednja škola) jer je jedan projekt bio zajednički rad dvije škole.

Priznanja za iznimne rezultate u provedbi GLOBE programa tijekom protekle godine dodijeljena su Medicinskoj školi Varaždin iz Varaždina, Školi za medicinske sestre Vrapče iz Zagreba i domaćinima državne razine Smotre i natjecanja hrvatskih GLOBE škola OŠ Marije Jurić Zagorke iz Zagreba.

Zadaci i rješenja za orijentacijsko natjecanje za državnu razinu Smotre i natjecanja hrvatskih GLOBE škola 2019.(ZIP: 4. 76 Mb)