Natjecanja i smotre / 27. svibnja 2019.

U Zadru održano državno natjecanje Sigurno u prometu 2019.

Osnovna škola Zadarski otoci u Zadru je od 21. do 24. svibnja bila domaćin 27. državnog natjecanja Sigurno u prometu 2019.  Natjecanje organiziraju Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatski autoklub, uz potporu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Na državnu razinu natjecanja pozivaju se dvije učenice i dva učenika iz svake županije i Grada Zagreba.

Natjecanje Sigurno u prometu se provodi na tri razine, školskoj, županijskoj i državnoj. U školskoj godini 2018./2019. u natjecanje je uključeno 2602 učenika i 238 mentora iz 233 osnovne škole u Republici Hrvatskoj.

Natjecanje je otvorio Predsjednik Hrvatskog autokluba Slavko Tušek uz nazočnost 84 natjecatelja i njihovih učitelja – mentora iz svih naših županija i Grada Zagreba te drugih brojnih uzvanika. Prigodan program na svečanosti otvaranja pripremili su djelatnici i učenici škole domaćina Osnovne škole Zadarski otoci iz Zadra. Djelatnici Škole pod vodstvom ravnatelja Škole g. Davora Barića tijekom cijelog natjecanja su bili izuzetno dobri domaćini i kvalitetna podrška organizaciji natjecanja.

Svi sudionici natjecanja bili su smješteni u Turističkom naselju Zaton.

U sklopu natjecanja organizirana je i Prometno-edukativna radionica za učenike, a slobodno vrijeme je upotpunjeno organiziranim izletom brodom  u grad Zadar za sve sudionike natjecanja i animacijskim programom za učenike.

Na svečanosti zatvaranja održanoj u Amfiteatru Turističkog naselja Zaton proglašeni su pobjednici natjecanja te učenicima i mentorima uručena priznanja i nagrade. Najbolje su djevojčice Gabriela Krobot iz OŠ Vinica, zatim Iva Fanjek iz OŠ Mahično te na trećem mjestu Laura Friščić iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca, a najbolji su dječaci Mihael Šeb iz OŠ Sveti Križ Začretje, drugi je Jura Vrhovski iz OŠ Gustava Krkleca iz Zagreba, dok je treći bio David Hošnjak iz OŠ Vinica. U ekipnom dijelu natjecanja, pobjednici su predstavnici Varaždinske županije. Na drugom mjestu su natjecatelji iz Krapinsko-zagorske županije a treći su bili natjecatelji iz Grada Zagreba.

Mato Šimunović, mentor iz OŠ I. G. Kovačića iz Starog Petrovog Sela primio je posebno priznanje HAK-a za dugogodišnji uspješan rad s djecom. Tijekom 25 godina provedbe natjecanja, čak 25 djece kojima je mentor bio Mato Šimunović predstavljalo je tim Hrvatskog autokluba i Republike Hrvatske na europskim natjecanjima.

Pobjednici natjecanja, dvije učenice i dva učenika pod vodstvom Hrvatskog autokluba sudjelovati će na europskom natjecanju koje će se održati u rujnu ove godine u Švicarskoj. 

Rezultati ekipno (PDF: 139 KB)

Rezultati pojedinačno- dječaci ( PDF: 149 KB)

Rezultati pojedinačno – djevojčice (PDF: 150 KB)

Rezultati pojedinačno  – svi (PDF: 158 KB)