Natjecanja i smotre / 18. svibnja 2017.

Rezultati XXII. državnog Natjecanja iz hrvatskoga jezika

hrv_2017_mDržavno natjecanje iz hrvatskoga jezika održano je u Osnovnoj školi Fausta Vrančića u Šibeniku od 26. do 28. travnja 2017. Na Natjecanju je sudjelovalo najuspješnijih 150 županijskih prvaka iz cijele Republike Hrvatske u pratnji 106 mentora. Cilj je natjecanja poticati učenike na istraživanje jezičnih pojava u hrvatskomu standardnom jeziku,  usavršavati lingvističku kompetenciju u materinskom jeziku, samostalno proučavati jezikoslovnu literaturu te poticati učenike na proučavanje jezične i kulturne  povijesti hrvatskoga naroda.

Vrlo lijep i zanimljiv program svečanoga otvaranja i zatvaranja pripremili su učenici i djelatnici Škole domaćina. Na otvaranju Natjecanja prigodnim riječima sudionicima obratili su se Mirjana Žurić, pročelnica Upravnoga odjela za društvene djelatnosti grada Šibenika, Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije. U ime ravnateljice Škole domaćina Snježane Ćaleta pozdravno pismo je pročitala učiteljica hrvatskoga jezika Viktorija Lokas. Govornici su isticali važnost znanja, napor koji mu prethodi i podržava ga te ponos zbog sudjelovanja na državnom natjecanju. Natjecanje je otvorio učenik 5. razreda Marko Klarić, sudionik igrokaza „Faustov padobran“. 

Ljestvice su konačnoga poretka objavljene zadnjega dana Natjecanja, 28. travnja 2017., kada su na svečanosti zatvaranja državnim prvacima podijeljena priznanja, svim učenicima pohvalnice i svim mentorima zahvalnice za predan i vrstan rad.

Rezultati XXII. Natjecanja iz hrvatskoga jezika