Natjecanja i smotre / 20. svibnja 2024.

Rezultati Smotre i natjecanja hrvatskih GLOBE škola 2023. /2024.

Državna Smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola održala se od 15. do 17. svibnja 2024. godine u Rijeci. Na državnoj razini Smotre i natjecanja hrvatskih GLOBE škola 2024. sudjelovalo je 30 škola, tj. 30 učeničkih ekipa (90 učenika) i 30 mentora, 15 iz osnovnih škola i 15 iz srednjih škola. Organizaciju državne razine Smotre i natjecanja provodi Državno povjerenstvo koje čini 25 članova. Ove se godine održavala 27. Smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola. Cilj ove smotre je razmjena i obogaćivanje iskustava sudionika te međusobno poticanje u razvijanju uspješnih modela, koji će unaprijediti nastavu i pridonijeti suradnji hrvatskih GLOBE škola.

Smotra uključuje predstavljanje GLOBE projekata u kojima se koriste vlastiti rezultati mjerenja ili podaci iz GLOBE baze podataka. Projekti mogu biti istraživački, što uključuje interpretaciju vlastitih prikupljenih podataka te njihovu usporedbu s podacima drugih GLOBE škola ili s dostupnim podacima stručnih institucija koje obavljaju praćenje stanja okoliša. Osnovni program GLOBE protokola može se pri izradi projekta proširiti i dopuniti dodatnim mjerenjima, odnosno drugim prikupljenim podacima.

Orijentacijsko natjecanje uključuje natjecanje tročlanih učeničkih ekipa na orijentacijskoj stazi s pet kontrolnih točaka, uz rješavanje zadataka iz orijentacije i sadržaja Programa GLOBE te izvođenja praktičnih radova. Uspjeh ekipe na natjecanju ovisi o snalaženju u prostoru uz pomoć plana (zemljovida) orijentacijskog područja, o poznavanju i razumijevanju protokola osnovnih mjerenja i opažanja u Programu GLOBE te razumijevanju značenja rezultata mjerenja.

Rezultati Natjecanja hrvatskih GLOBE škola 2023./2024. – OŠ

(pdf: 437,29 KB)

Preuzmi

Rezultati Natjecanja hrvatskih GLOBE škola 2023./2024. – SŠ

(pdf: 437,14 KB)

Preuzmi

Pohvaljeni projekti

(pdf: 395,63 KB)

Preuzmi