Natjecanja i smotre / 28. svibnja 2024.

Rezultati državnog Natjecanja u debati 2023./2024.

Ukupno 20 srednjoškolskih i 14 osnovnoškolskih ekipa natjecalo se kroz četiri kola na zadane, ali i na ad hoc teze.

Osnovnoškolci su raspravljali o uvođenju političkih testova za glasače na izborima, štetama i prednostima društvenih mreža kao glavnih izvora informacijama te o prednostima i štetama popularnosti Barbika.

Srednjoškolci su debatirali o nacionalizaciji praznih nekretnina, o tvorcima filmova i trebaju li dati prednost političkim porukama u odnosu estetsku vrijednost filma te o pravu opoziva zastupnika za koje su glasači glasali na izborima.

OSNOVNA ŠKOLA

Prvo mjesto na državnom Natjecanju iz debate zauzela je ekipa Mladost 3 iz Osnovne škole Mladost, Zagreb (mentorice Iva Šišak i Darija Jeger). Drugo mjesto pripalo je ekipi Holjevac 4, Osnovna škola V. Holjevca, Zagreb (mentor Mate Milas). Treće mjesto zauzela je ekipa Gajevci Novi dvori iz Osnovne škole Ljudevita Gaja, Zaprešić (mentorica Ljiljana Soldo).

Prvo individualno mjesto zauzela je Korana Cindori, iz ekipe Mladost 1 (mentorice Iva Šišak i Darija Jeger). Na drugom je mjestu Fili Biti iz ekipe Ecinaro Ananasići (Osnovna škola Špansko oranice – mentorice Nataša Cesarec Zovko, Iva Šimundić i Nika Ćavar) dok je na trećem mjestu Hana Osredečki iz ekipe Mladost 3 (mentorice Iva Šišak i Darija Jeger).

SREDNJA ŠKOLA

Prvo mjesto zauzela je ekipa MIOC LuDoMat iz XV. gimnazije, Zagreb (mentori Danije Mrvelj, Patricija Čeović, Rina Baljak i Ivan Džepina). Na drugom mjestu je ekipa Titoš Čiferšlus iz Gimnazije Tituša Brezovačkog (mentorice Sandra Jelenski, Sara Krpan, Lucija Barić i Lara Subotičanec), a treće mjesto pripalo je ekipi Bušmani NaDa iz II. gimnazije, Zagreb (mentori Lovro Marušić, Rene Radišić, Nika Pokrovac i Ante Čolak).

Prvo mjesto dijele Bruno Grbac (Bušmani NaDa – mentori Lovro Marušić, Rene Radišić, Nika Pokrovac i Ante Čolak ) i Tonka Lugarić (Titoš Čiferšlus – mentorice Sandra Jelenski, Sara Krpan, Lucija Barić i Lara Subotičanec). Na trećem mjestu je također izjednačenje: Nia Blažeković (Titoš Emir iz Bihaća – mentorice Sandra Jelenski, Sara Krpan, Lucija Barić i Lara Subotičanec) i Tea Avirović (Mioc ešerihija koli – mentori Danije Mrvelj, Patricija Čeović, Rina Baljak i Ivan Džepina).

Rezultati državnog Natjecanja u debati 2023./2024. za osnovne škole

(xlsx: 47,58 KB)

Preuzmi

Rezultati državnog Natjecanja u debati 2023./2024. za srednje škole

(xlsx: 157,62 KB)

Preuzmi