Natjecanja i smotre / 25. travnja 2016.

Rezultati državnog Natjecanja iz talijanskoga jezika 2016.

4_mDržavno natjecanje iz talijanskog, francuskog i španjolskog jezika održano je u Osnovnoj školi Vladimir Nazor Topusko u Topuskom od 21. do 23. travnja 2016. Program svečanoga otvaranja za sva tri romanska jezika: francuski, španjolski i talijanski jezik pripremili su učenici i djelatnici škole domaćina u nedjelju 21. travnja 2016. u sportskoj dvorani hotela Top Terme Topusko u Topuskom. Nakon zanimljivog i dojmljivog programa učenika škole domaćina i Glazbene škole Novska, natjecanje je otvorila učenica 7. razreda OŠ V. Nazor Toposko Chiara Mejašić

Na državno Natjecanje iz francuskoga jezika pozvano je 15 učenika osnovnih škola i 23 učenika srednjih škola, 16 mentora pratitelja i 11 članova državnog povjerenstva.

Na državno Natjecanje iz španjolskog jezika pozvano je 14 učenika srednjih škola, 9 mentora pratitelja i 7 članova državnog povjerenstva.

Na državnom Natjecanju iz talijanskoga jezika sudjelovalo je 17 učenika osnovnih škola, 18 učenika gimnazija, 12 učenika strukovnih škola, 37 mentora pratitelja.

Tijekom svečane podjele priznanja i nagrada održane 23. travnja 2016. u 15.30 sati u hotelu Top Terme Topusko, učenica Glazbene škole Požega iz Požege izvela je kratki program na gitari. Učenicima su uručena priznanja i vrijedne nagrade Talijanskoga instituta za kulturu, Veleposlanstva Kraljevine Španjolske i Veleposlanstva Republike Francuske, Ravnateljica škole domaćina, prof. Jana Markulin čestitala je svim učenica na postignutom uspjehu, a Luka Plemenčić proglasio je Natjecanje zatvorenim.

Bilten 2 nalazi na mrežnim stranicama OŠ Vladimir Nazor Topusko, LINK: http://os-vnazor-topusko.skole.hr/