Natjecanja i smotre / 14. travnja 2016.

Rezultati državnog Natjecanja iz njemačkoga jezika koje je održano u gradu Krku

njemacki1_mDržavno Natjecanje iz njemačkoga jezika za učenike osnovnih i srednjih škola održano je u  gradu Krku od 11. do 13. travnja 2016. godine u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Osnovne škole Fran Krsto Frankopan u  Krku. Na natjecanju je sudjelovalo 64 učenika, koji su se natjecali u sedam kategorija, a pratilo ih je i pripremalo 57 učitelja i nastavnika mentora.

Svečano otvaranje državnog Natjecanja iz njemačkog jezika održalo se 11. travnja 2016. godine u predvorju Osnovne škole Fran Krsto Frankopan  u Krku.

njemacki2_mU natjecateljskom dijelu svi natjecatelji pokazali su iznimno znanje iz njemačkoga jezika, a posebnu pohvalu zaslužilo je troje učenika koji su se plasirali na državnu razinu, ne samo njemačkoga, već i Natjecanja iz engleskog jezika, koje se istodobno održavalo u Srednjoj školi Hrvatski kralj Zvonimir u Krku. Svi natjecatelji nagrađeni su poklonima i pohvalnicama, a pobjednici su dobili vrijedne nagrade partnera Goethe instituta i Njemačke središnjice za obrazovanje u inozemstvu, među kojima su višetjedne stipendije za učenje njemačkoga jezika.

Bilten natjecanja, nalazi se na poveznici:

http://osnovnaskolakrk.hr/osnovna-skola-fran-krsto-frankopan-krk-domacin-drzavnog-natjecanja-iz-njemackog-jezika/