Natjecanja i smotre / 24. ožujka 2014.

Rezultati državnog Natjecanja iz informatike-računalstva (Infokup) 2014.

info_2014_mDržavno Natjecanja iz informatike – računalstva (Infokup) 2014. za učenike osnovnih i srednjih škola održano je od 17. do 20. ožujka 2014. godine u Primoštenu u hotelu Zora.

Pravo sudjelovanja na 23. državnom natjecanju ostvarilo je 170 učenika osnovnih i srednjih škola, koje je pratilo i pripremalo 90 mentora.Iako je informatika u osnovnim školama izborni predmet, osnovnoškolci pokazuju veliki interes za informatiku, o čemu govori i njihova brojnost na školskoj, zatim županijskoj, i na kraju državnoj razini natjecanja. Svake godine na početnoj razini natjecanja, školskoj, sudjeluje više od šest tisuća učenika osnovnih i srednjih škola, a samo oni koji su pokazali najbolje znanje i spretnost u rješavanju složenih računalskih programa, pozivaju se na državno natjecanje.

Učenici su se natjecali u tri kategorije: Algoritmi, Razvoj softvera i Osnove informatike, a dalje se svaka od tih kategorija dijeli u potkategorije ovisno o korištenim programskim alatima.Pobjednici državnog Natjecanja iz informatike – računalstva (Infokup) redovito se natječu i na međunarodnim natjecanjima, gdje postižu izvanredne rezultate.

Organizatori Natjecanja iz informatike – računalstva (Infokup 2012.) su Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. U organizaciji natjecanja pomoć su pružili Algebra, Visoka škola za računalstvo i Microsoft Hrvatska.

Rezultati državnog Natjecanja iz informatike-računalstva (Infokup) 2014.