Natjecanja i smotre / 14. svibnja 2015.

Rezultati državnog Natjecanja iz astronomije

Državno Natjecanje učenika iz astronomije održano je od 5. do 7 svibnja 2015. u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Daruvaru. Na državno Natjecanje pozvano je 69 učenika, od toga 40 učenika osnovnih i 29 učenika srednjih škola i 27 mentora.

Svečanost otvaranja održana je 5. svibnja 2015. u školi domaćinu Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Daruvaru prilikom koje su sudionike Natjecanja iz astronomije 2015. pozdravili ravnateljica Škole, Vesna Štefanec, predstavnici grada Daruvara, zamjenica gradonačelnika Veronika Pilat i Bjelovarsko-bilogorske županije, zamjenica župana Tanja Novotni Golubić, u ime suorganizatora tajnik Hrvatskog astronomskog društva Ivan Romštajn, predsjednik Državnoga povjerenstva Dario Hrupec te u ime Agencije za odgoj i obrazovanje tajnica Državnoga povjerenstva Sonja Burčar.

Temeljem rezultata ostvarenih na županijskoj razini Natjecanja iz astronomije i bodova iz recenzije praktičnog/ istraživačkog rada pozvani učenici na državnom Natjecanju prezentiraju i brane praktični/ istraživački rad. U sklopu programa Natjecanja za učenike i njihove mentore organizirano je promatranje Sunca, upoznavanje obilježja grada Daruvara te predavanje Daria Hrupeca iz Instituta Ruđer Bošković iz Zagreba i Korada Korlevića, voditelja Zvjezdarnice iz Višnjana. Na svečanosti zatvaranja učenicima i njihovim mentorima dodijeljene su pohvalnice i zahvalnice te priznanja i nagrade učenicima koji su ostvarili najbolje rezultate u osam kategorija Natjecanja.

Tajnica Državnog povjerenstva:
Sonja Burčar, prof.