Natjecanja i smotre / 17. travnja 2014.

U Šibeniku održano 50. državno Natjecanje iz biologije

bio1_mJubilarno 50. državno Natjecanje iz biologije održano je u osnovnoj školi Vidici u Šibeniku od 6. do 9. travnja 2014. godine.

Na natjecanju u znanju sudjelovalo je više od 60 učenika osnovnih i srednjih škola, a na natjecanje u samostalnim istraživačkim radovima pozvano je 68 učenika. Učenike/natjecatelje pratilo je 83 mentora-učitelja i nastavnika biologije. Članovi državnog povjerenstva  Natjecanje iz biologije vrednovali su rad učenika u obje kategorije natjecanja – u znanju i samostalnim istraživačkim radovima.Na svečanom zatvaranju natjecanja najuspješnijim učenicima i mentorima podijeljene su pohvalnice i priznanja te je obilježena 50. godišnjica održavanja Natjecanja iz biologije.

bio2_mDoajeni Hrvatskog biološkog društva prisjetili su se početaka natjecanja i održali interaktivno predavanje o prijašnjoj strukturi i načinu provođenja Natjecanja iz biologije. Izrazili su snažnu potporu učenicima i mentorima pri daljnjim istraživanjima i izradi samostalnih istraživačkih radova te usustavljivanju usvojenog znanja. Učenici su razgledali i učeničke radove, išli na stručnu ekskurziju u organizaciji škole domaćina te imali priliku za stjecanje novih znanja i ugodnog druženja.

Za 50. jubilarno Natjecanje iz biologije pripremljen je i prigodan Bilten kojeg možete pogledati u dokumentima.

Dokumenti