Natjecanja i smotre / 28. ožujka 2012.

Otvorena online aplikacija za prijavu i testiranje sudionika natjecanja Sigurno u prometu

Otvorena je aplikacija za online prijavu i testiranje sudionika natjecanja Sigurno u prometu. Prijaviti se možete na adresi http://sup.hak.hr . Aplikacija je pokrenuta 27. ožujka 2012., a za izradu aplikacije, napravljene u suradnji s AZOO-om, CARNet-om i NPSCP-om, zaslužan je Odjel informatike HAK-a. Za sadržaj su odgovorni članovi Državnog povjerenstva natjecanja koji su ga osmislili i izradili pitanja za bazu podataka. Provođenjem testiranja na ovaj način željeli smo se što je moguće više približiti stvarnosti, osvježiti natjecanje i učiniti ga atraktivnijim, budući da se i polaganje testova za vozačke ispite obavlja na ovakav način.

Putem ove aplikacije omogućena je jednostavna prijava učenika i njihovih mentora u sustav natjecanja čime ćemo dobiti cjeloviti prikaz baze sudionika na školskoj razini. Time će se izbjeći ili, barem, svesti na najmanju moguću mjeru administrativne zavrzlame oko mentorstva ili pak bilo kakve nedoumice o regularnosti vezane za dob naših natjecatelja. Druga velika korist i važna informacija bit će nam pokazatelj u kojima sredinama se prometnoj preventivi ne pridaje dovoljno velika pozornost da bismo im mogli pomoći, bilo savjetom bilo konkretnom akcijom.

Za pristupanje sustavu koriste se jedinstveni korisnički podaci kao i u sustavu skole.hr koje mentori mogu dobiti od administratora imenika u svojoj školi.U prvoj fazi za ovu sezonu natjecanja online testiranje provodit će se na županijskoj i državnoj razini dok se uvođenje ovog sustava testiranja za školsku razinu planira za iduću školsku godinu.