Natjecanja i smotre / 19. travnja 2019.

Održano državno Natjecanje i smotra Opisujemo sustave 2019.

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatskog interdisciplinarnog društva te službenog domaćina Tehničke škola Požega u Požegi 16. i 17. travnja 2019. godine održano je državno Natjecanje i smotra Opisujemo sustave. Natjecalo se dvadeset učenica i učenika srednjih škola.

Svečani doček sudionika natjecanja priredili su učenici i nastavnici škole domaćina uz pozdravne riječi ravnatelja Zorana Galića.

Natjecanje i smotra Opisujemo sustave školske godine 2018/2019. trajalo je četiri mjeseca tijekom kojih su članovi državnoga Povjerenstva procjenjivali (bodovali) radove učenika od sažetka do izrade cjelovitoga rada te riješenost zadatka i također izlaganje radova i na državnome Natjecanju i smotri. Svi su završeni učenički radovi procijenjeni (bodovani), a za državno je Natjecanje i smotru izabrano je dvadeset najuspješnijih radova. Učenicima pozvanim na državno Natjecanje i smotru bodovima s procjene pisanoga rada pribrojeni su bodovi rješavanja zadatka, a nakon toga se deset najboljih učenika kvalificiralo za nastavak natjecanja i deset učenika za smotru. Učenicima u Natjecanju dodani su, na već ostvarene bodove, bodovi njihove obrane rada na završnom dijelu natjecanja. Ukupno ostvareni bodovi odredili su poredak učenika u Natjecanju, a radove za smotru učenici su prezentirali svim sudionicima i Povjerenstvu uz pitanja i raspravu. Za vrijeme Natjecanja i smotre mentorice i mentori učenika sudjelovali su u konstruktivnim raspravama na okruglom stolu.

Nagrade najuspješnijim učenicima uručio je ravnatelj Tehničke škole Požega gospodin Zoran Galić i predsjednik Državnog povjerenstva prof. dr. sc. Josip Stepanić.

Zahvaljujemo učenicima i nastavnicima Tehničke škole Požega na pruženoj pomoći u organizaciji i provedbi natjecanja kao i na srdačnom gostoprimstvu.

Konačni poredak (DOCX: 15. 21 KB)