Natjecanja i smotre / 16. travnja 2019.

Održano 21. državno Natjecanje–izložba LIK 2019.- rezultati

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti i obrazovanja te službenog domaćina Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci 11. i 12. travnja 2019. godine održano je Natjecanje – izložba LIK 2019. Natjecalo se trideset i devet učenika osnovnih i srednjih škola u 3 kategorije a tema-poticaj ovogodišnjeg natjecanja bila je ekologija.

Državno povjerenstvo radilo je u sastavu: Majda Leskovar, prof., Zvjezdana Prohaska, prof., Blaga Petreski, prof, mr. sc. Josip Bosnić, Igor Malnar, prof., Mak Melcher, akad. kipar, izv. prof. art Ingebord Fülepp, dr. sc. Nina Kudiš, Ivana Dužević, akad. kipar i Zrinka Barbarić, akad. slikar.

Likovni radovi učenika nastali su u različitim likovnim tehnikama proizašlima iz nastavnih planova i programa, iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna. Svečani doček sudionika natjecanja priredili su nastavnici škole domaćina uz pozdravne riječi ravnatelja Damira Šegote, prof.

Likovni su radovi bili vrednovani u skladu s propozicijama natjecanja. Učenicima su dodijeljena priznanja i nagrade za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto u tri kategorije (SŠ, OŠ, SŠ). Svi su učenici i mentori sudionici Natjecanja-izložbe LIK 2019. dobili pohvalnice i zahvalnice. Svečani program zatvaranja natjecanja ostvaren je u suradnji s učenicima i djelatnicima Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci. Izložba LIK 2019., otvorena je 12. travnja. 2019., u izložbenom prostoru Galerije Juraj Klović, u Rijeci koja je dostupna građanima do 17. travnja 2019. Likovni postav izložbe osmislila je nastavnica iz škole domaćina gospođa Zrinka Kralj, akad. kipar. grafičar. Svi sudionici natjecanja dobili su prigodne likovne mape s promotivnim materijalima škole domaćina i grda Rijeke a izradili su ih učenici škole i nastavnica Zrinka Kralj.

Nagrade najuspješnijim učenicima uručio je ravnatelj Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci gospodin Damir Šegota.

Tijekom natjecanja učenici i njihovi mentori obišli su grad u suradnji sa studentima Filozofskog fakulteta u Rijeci, Odsjeka povijesti umjetnosti . Obišli su Katedralu Sv, Vida, crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije, Kosi toranj, Principij, Gradsku uru, Hotel Royal, Gradsku vijećnicu i Robnu kuću Varteks (Igor Emili; poslijeratna obnova Staroga grada). Mentori učenika su posjetili Muzej moderne i suvremene umjetnosti. Organizaciji i provedbi bogatog kulturno-umjetničkog programa uz sve djelatnike Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci pridonio je koreograf Žak Valenta i pjevački zbor Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova iz Rijeke te Ugostiteljska škola Opatija, Grad Rijeka, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Rijeka, Turistička zajednica Grada Rijeke, Upravni odjel za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije i Botel Marina.

Zvjezdana Prohaska, prof.

Nagrađeni učenici (DOC: 46 kb)

Konačni rezultati Natjecanja LIK 2019. (XLS: 64 kb)