Natjecanja i smotre / 20. ožujka 2019.

Na državnom Natjecanju iz informatike natječe se 172 učenika

Državno natjecanje iz informatike za učenike osnovnih i srednjih škola započelo je svečanim otvorenjem  19. ožujka  2019. godine u hotelu Zora u Primoštenu.

Od 6971 učenika koji su sudjelovali na školskoj razini natjecanja na državu razinu pozvana su 172 učenika. Natjecanje se odvija u kategorijama Logo, Primjena algoritama, Digitalne kompetencije, Osnove informatike i Razvoj softvera. U odnosu na prethodne godine uvedena je nova kategorija digitalne kompetencije za učenike petih i šestih razreda kojima je od školske godine informatika obavezan predmet.

Svečanu priredbu na otvaranju natjecanja pripremili su učenici i djelatnici OŠ Primošten i OŠ za balet i suvremeni ples pri OŠ Jurja Dalmatinca iz Šibenika. Prigodnim govorima nazočnima su se obratili dr. sc. Nedjeljko Marinov ravnatelj OŠ Primošten, Alen Spiegl predsjednik Hrvatskog saveza informatičara, Darko Jureković predsjednik državnog povjerenstva za provedbu natjecanja te viša savjetnica Viktorija Vranešić u ime Agencije za odgoj i obrazovanje. Natjecanje će završiti u petak 22. ožujka 2019. svečanom dodjelom priznanja i nagrada najboljim učenicima.