Natjecanja i smotre / 16. svibnja 2011.

Na 36. državnoj Domijadi sudjelovalo je 413 učenika

Državna Domijada, natjecanje i smotra učenika učeničkih domova, održana je u Umagu od 5. do 8. svibnja 2011. godine u organizaciji i pod pokroviteljstvom Agencije za odgoj i obrazovanje.

domijada1_mPravo nastupa na državnoj Domijadi, nakon provedenih regionalnih natjecanja, ostvario je 41 učenički dom. Na 36. državnoj Domijadi sudjelovalo je 413 učenika, 78 voditelja, 9 članova džavnog povjerenstva za provedbu Domijade te 10 članova Komisije za šport i kulturu, koji s organizatorom provode program državne Domijade odnosno ukupno 510 sudionika u skladu sa programom Domijade. 

Na državnoj Domijadi učenici su se natjecali u tri područja: sport, scensko-glazbeno područje i multimedijalno područje. U sportskom programu ima osam sportskih disciplina od čega  četiri za djevojke, pet izraza u scensko glazbenom području i devet izraza u multimedijalnom području.

domijada2_mUkupno na državnoj Domijadi učenici predstavljaju svoja postignuća u 22 izraza športskog i kulturnog stvaralaštva. U sportskom programu odigrano je 80 međusobnih susreta, u scensko-glazbenom izrazu 25 predstava te izloženo 45 eksponata na multimedijalnoj izložbi i prikazana četiri videozapisa (filmski uradak učenika).

Prve tri najbolje  plasirane ekipe u sportskom programu  dobile su pokale,  a svi članovi ekipe medalje. U kulturnom stvaralaštvu za prva tri mjesta dodijeljene su plakete i posebno dizajnirani bedževi s opisom izraza i osvojenim mjestom za svakoga pojedinog učenika.

domijada3_mOrganizator, državno povjerenstvo, članovi prosudbenog povjerenstva i članovi komisija te suci obavili su zadaće iz program državne Domijade na visokoprofesionalnoj razini i s puno odgovornosti.