Natjecanja i smotre / 6. svibnja 2012.

Dubrovnik ugostio najbolje mlade geografe i povjesničare

geo1_mU Dubrovniku je od 2. do 4. svibnja 2012. održano 13. državno Natjecanje iz povijesti i 19. državno Natjecanje iz geografije, a najbolje učenike osnovnih i srednjih škola u znanju iz povijesti i geografije ugostili su učenici i djelatnici Osnovne škole Ivana Gundulića.

Na svečanom otvorenju natjecanja učenicima i njihovim mentorima dobrodošlicu i puno uspjeha u natjecanju zaželjeli su ravnateljica škole domaćina Vedrana Elez, Predsjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Olga Muratti, Marijeta Hladilo, pročelnica za obrazovanje, kulturu i sport Dubrovačko-neretvanske županije, predsjednica Državnoga povjerenstva za Natjecanje iz geografije dr. sc. Ružica Vuk i predsjednik Državnoga povjerenstva za Natjecanje iz povijesti dr. sc. Željko Holjevac te ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović, prof., koji je i otvorio natjecanja. Pozdravni govori bili su popraćeni prigodnim glazbenim i scenskim izvedbama učenika škole domaći.

geo2_mOve je godine na Državom natjecanju iz geografije sudjelovalo 144 učenika i učenica iz osnovnih i srednjih škola iz 19 županija i Grada Zagreba. Uspoređujući državna natjecanja posljednjih nekoliko godina uočen je kontinuitet u radu i izvrsna postignuća učenika. Na državnom natjecanju sudjelovalo čak 58 učenika i učenica koji su i prošle godine bili sudionici državnih natjecanja, dio učenika sudjelovao je državnom natjecanju treći puta, dio četvrti puta, a bilo je i učenike koji su u kontinuitetu sudionici državnih natjecanja pet godina, i svih pet godina su među najboljima.
Prva tri mjesta u kategorijama od 5. do 8. Razreda osnovne škole i 1. do 4. razreda srednje škole zauzelo je 29 učenika.

Nakon završenog natjecateljskog dijela za sudionike natjecanja njihovi domaćini organizirali su bogat program upoznavanja s znamenitostima Dubrovnika i okolice.  

Dokumenti