Natjecanja i smotre / 2. svibnja 2018.

Državno Natjecanje iz islamskog vjeronauka 2018. – rezultati

NASLOVNA_mU organizaciji Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Agencije za odgoj i obrazovanje u Zagrebu je 30. 4. 2018. godine, održano državno Natjecanje iz islamskog vjeronauka za učenike od 5. do 8. razreda. Ovom natjecanju prethodila su dva izlučna testiranja na školskoj i županijskoj razini i od 300 prijavljenih učenika na početku natjecanja koje traje nekoliko mjeseci, do državne razine, profiliralo se 63 najboljih natjecatelja iz cijele Hrvatske.

U prijepodnevnim satima natjecatelji s mentorima okupili su se u Kongresnoj dvorani h. Salim Šabić u Islamskom centru Zagreb na otvaranju državnog natjecanja gdje im se obratio muftija dr. Aziz ef. Hasanović i predsjednik državnog povjerenstva Adnan Omanović pohvalivši dosadašnji trud i zalaganje te poželjevši uspjeh na natjecanju koje slijedi. Predstavljeni su i još jedanput pohvaljeni prošlogodišnji Oskarovci znanja: Ali Alili, Iman Opardija, Hana Arslanović i Iman Kapetanović te njihove mentorice muallime Lamija Alili, Elmedina Begović i Edina Bešić. Muallima Suada Hadžić s natjecateljima pripremila je ramazansku čestitku učenjem ilahije: Ramazan, nakon čega su se učenici vidno opušteniji uputili u učionice na natjecanje.

Program je vodila voditeljica vjersko-prosvjetne službe Emina Mešić, koja je prenijela i najljepše želje ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranke Žarković Pečenković.

Pobjednici natjecanja

5. razred

1. mjesto

Nedim Hasanbegović, OŠ Josipa J. Strossmayera, Zagreb; mentor Mersad Kreštić

2. mjesto

Šejma Crnkić, OŠ Viktorovac, Sisak; mentorica Amila Škorić

3. mjesto dijele

Amna Hekić, OŠ Jure Kaštelana, Zagreb; mentorica Edina Bešić

Adem Hrustić, OŠ Antun i Stjepan Radić, Gunja; mentor Idriz Bešić

6. razred

1. mjesto

Hannan Al Issa, OŠ Marije J. Zagorke, Zagreb; mentor Mersad Kreštić

2. mjesto

Hatidža Hadžić, OŠ Dobri, Split; mentorica Suada Hadžić

3. mjesto dijele

Ali Alili i Selma Olomani, OŠ Lovre pl. Matačića, Zagreb; mentorica Lamija Alili

7. razred

1. mjesto

Medina Salihović, OŠ Smiljevac, Zadar; mentor Ćamil Bašić

2. mjesto

Amra Hodžić, OŠ Don L. Katića, Solin; mentor Vahid Hadžić

3. mjesto dijele

Nejla Vilić, OŠ Braća Bobetko, Sisak; mentorica Amila Škorić

Tarik Škaljić, OŠ Ivana Gundulića, Dubrovnik; mentor Rijad Kamber

8. razred

1. mjesto

Hana Arslanović, OŠ Grofa J. Draškovića, Zagreb; mentorica Edina Bešić

2. mjesto

Elma Vuran, OŠ Sv. Klara, Zagreb; mentor Mersad Kreštić

3. mjesto

Iman Dželili, OŠ Poreč, Poreč; mentor Ismet Ibiši

Svi natjecatelji dobili su pohvalnice za sudjelovanje na natjecanju, a njihovi mentori zahvalnice za vrstan rad. Posebne zahvalnice zaslužili su članovi Državnog povjerenstva koji su uložili nesebičan trud u pripremi i realizaciji natjecanja.

Ovogodišnji Oskarovci znanja su: Nedim Hasanbegović, Hanan Al Issa, Medina Salihović i Hana Arslanović. U ime Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, zamjenik muftije Mevludi ef. Arslani uručio je pobjednicima vrijedne novčane nagrade. Ove godine, novčane nagrade dobili su i mentori Oskarovaca znanja.

Priznanja za osvojena mjesta od Ministarstva znanosti i obrazovanja pobjednicima će uručiti muftija Aziz ef. Hasanović na Festivalu islamskog vjeronauka u Rijeci u subotu 5. svibnja 2018. godine.

Pobjednice iz 6., 7. i 8. razreda: Hanan Al Issa, Medina Salihović i Hana Arslanović iduće godine predstavljat će ekipu Islamske zajednice u Hrvatskoj na Međunarodnom natjecanju iz vjeronauka koje organizira Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Čestitamo svim učenicima i mentorima koji su sudjelovali na državnom Natjecanju. Posebne čestitke pobjednicima, njihovim mentorima i roditeljima s dovom Allahu dž.š. da stečeno znanje i praktično primijene u životu.

 

Emina Mešić

Voditeljica Vjersko-prosvjetne službe