Natjecanja i smotre / 10. svibnja 2012.

Državna natjecanja najboljih biologa i kemičara

bio_kem3_m

Državno Natjecanje iz biologije i 21. državno Natjecanje iz kemije učenika osnovnih i srednjih škola održana su od 7. do 10. svibnja 2012. godine u Vrsaru i Poreču. Na Natjecanju iz biologije sudjelovalo je 135 učenika, a iz kemije njih 119.

Državna Natjecanja iz kemije i biologije, otvorila je Nikolina Martinčić učenica 8. razreda OŠ Bistra, koja je sudjelovala na natjecanju iz kemije i biologije. Škola domaćin državnog Natjecanja iz biologije bila je OŠ Vladimira Nazora iz Vrsara, a kemije SŠ Mate Balote iz Poreča.

bio_kem1_mNa svečanom otvaranju sudionicima natjecanja pozdravnim riječima obratili su se Krešimir Bronić, ravnatelj SŠ Mate Balote iz  Poreča, ravnatelj OŠ Vladimir Nazor iz Vrsara Esad Mujaković, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Istarske županije Patricija Smoljan i dogradonačelnica grada Poreča Nadija Štifanić Dobrilović. U ime Hrvatskog kemijskog društva, nazočne je pozdravio prof. dr. sc. Vitomir Šunjić koji je govorio o poznatim kemičarima u zemlji i svijetu. Predsjednik državnog povjerenstva za kemiju dr. sc. Zoran Weihnacht, čestitao je svim učenicima na dosadašnjem uspjehu te zahvalio svim mentoricama i mentorima na predanom radu sa svojim učenicima. U ime Agencije za odgoj i obrazovanje, nazočne je pozdravila Marijana Toljan, pomoćnica ravnatelja koja je iskazala zadovoljstvo što je i ove godine Agencija za odgoj i obrazovanje uz Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te uz pomoć pojedinih društava i udruga, suorganizator natjecanja i smotri u 34 kategorije. Tom prilikom zahvalila je Hrvatskom kemijskom društvu i Hrvatskom biolološkom društvu na dugogodišnjoj uspješnoj suradnji. U svom je govoru također naglasila da je ulaganje u obrazovanje, ulaganje u budućnost te da je posebno sretna i ponosna što danas može čestitati najboljim kemičarima i biolozima na dosadašnjim postignutim rezultatima. Istaknula je da učenici bez obzira na rezultat koji će postići na ovogodišnjem natjecanju, trebaju biti ponosni na školu kao i sredinu iz koje dolaze te mentore koji su prepoznali njihovu darovitost i pripremali ih za natjecanje. Na kraju je zahvalila svima koji su sudjelovali u pripremi, provedbi i organizaciji državnih Natjecanja iz kemije i biologije.