Natjecanja i smotre / 22. svibnja 2010.

Državno Natjecanje iz vjeronauka – vjeronaučna olimpijada 2010.

U Krapinskim Toplicama natjecalo se 19 osnovnoškolskih i 14 srednjoškolskih ekipa: tema natjecanja bila je obilježavanja Svećeničke godine i pedesete obljetnice smrti bl. Alojzija Stepinca

Državno Natjecanje iz vjeronauka – vjeronaučna olimpijadaNajbolje vjeronaučne ekipe ove godine stigle okupile su se od 19. do 21. svibnja 2010. na trodnevnom državnom Natjecanje iz vjeronauka – vjeronaučnoj olimpijadi u Krapinskim Toplicama. Na vjeronaučnoj olimpijadi, koju organiziraju Agencije za odgoj i obrazovanje i Nacionalni katehetski ured Hrvatske biskupske konferencije, natjecalo se 19 osnovnoškolskih i 14 srednjoškolskih četveročlanih ekipa, a tema je bila obilježavanja Svećeničke godine i pedesete obljetnice smrti bl. Alojzija Stepinca.

Ovogodišnje Natjecanje, koje se ranijih godina sastojalo od pisanog dijela ispita i kviza “Tko želi biti Isusov ‘milijunak’, upotpunjeno je izradom učeničkih projekata, a tema za izradu projekta bila je Uzor svećenika u našoj nad/biskupiji. U Krapinskim Toplicama učenici su prezentirali 33 projekta kroz koje su predstavili svećenika-uzora od kojih i danas mogu učiti i mlađi i stariji naraštaji.

Državno Natjecanje iz vjeronauka otvoreno je uz kulturni program i predstavljanje pojedinih ekipa. Tom prilikom učenike i njihove mentore pozdravili su zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško i ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović.

Foto-galerija

{galerija}vjeronauk2010{/galerija}

Na početku Natjecanja učenike je ohrabrio i potaknuo biskup Šaško. Ovdje ste živi listovi nove knjige o bl. Alojziju Stepincu i vjerujem da se u ovoj dvorani trenutno nalazi skupljeno najviše živih podataka o životu kardinala Stepinca, rekao je biskup Šaško. Istaknuo je da lik kardinala Stepinca u svećeničkoj godini nije privlačan samo svećenicima, već da svi u susretu s njegovim svetim likom mogu učiti o životu, ponašanju, o svemu što štiti dobro drugoga i cijeni životnu snagu koja dolazi od Boga.
Zahvaljujući svima na profesionalizmu i odgovornosti ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović vjeroučenicima je poželio da ono što uče, nauk Katoličke Crkve, bude način njihova života.

– Tema ovog natjecanja zasigurno svima vama, a i nama, trebala bi biti poticaj da sve ono za što se kardinal Stepinac zauzimao u svom život postane vrijednost postulata po kojem ćemo svi živjeti i biti bolji ljudi – naglasio je V. Filipović.
Program otvorenja državnog Natjecanja svojim nastupom obogatili su KUD Zlatko Baloković – mlađa folklorna skupina, Dječji pjevački zbor Osnovne škole Krapinske Toplice i Bogoslovski oktet iz Zagreba.