Natjecanja i smotre / 6. svibnja 2010.

Državno Natjecanje i smotra iz fizike 2010.

Natjecanje je održano u Elektrostrojarskoj školi koja je središte Centra izvrsnosti iz fizike

Državno Natjecanje i smotra iz fizike u VaraždinuElektrostrojarska škola Varaždin, koja je središte Centara izvrsnosti iz fizike, ugostila je od 2. do 5. svibnja 2010. godine najbolje mlade učenike iz fizike u Hrvatskoj. Na državnom Natjecanju i smotri iz fizike učenika osnovnih i srednjih škola u Varaždinu u kategoriji provjere znanja sudjelovalo je 125 osnovaca i srednjoškolaca, a u kategoriji samostalnih eksperimentalnih radova 30 učenika koji su prezentirali 16 radova. Učenike i njihove mentore na svečanom otvaranju, održanom u Hrvatskom narodnom Kazalištu u Varaždinu, pozdravili su i zaželjeli im uspjeh na natjecanju Igor Kos, ravnatelj Elektrostrojarske škole, Miroslav Huđek, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu Varaždinske županije, Krešo Zadro, predsjednik državnog povjerenstva Natjecanja iz fizike i Sanja Urek, pomoćnica ravnatelja Agencije za odgoj i obrazovanje.

Sanja Urek, pomoćnica ravnatelja Agencije za odgoj i obrazovanje– Znanost je istina, sloboda i humanost bez koje bi čovjek bio izgubljen u svijetu. Svako sputavanje istine i slobode te pomanjkanje znanosti osjećamo kao najveću i najgrublju povredu ljudskih prava i stoga pozdravljamo svijet u kojem se izvorne i ljudske težnje uzdignute znanošću i umjetnošću koriste u humane svrhe – poručila je Sanja Urek citirajući riječi znanstvenika Ivana Supeka. Pomoćnica ravnatelja Agencije čestitala je učenicima što su se vrlo uspješno počeli baviti znanošću te njihovim mentorima na vremenu i trudu uloženom u rad s darovitom djecom u školama.

Državno Natjecanje i smotra iz fizike u VaraždinuDržavno Natjecanje i smotru iz fizike učenika osnovnih i srednjih škola u Varaždinu organizirali su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatsko fizikalno društvo. Domaćin natjecanja bili su učenici i djelatnici Elektrostrojarske škole Varaždin.