Natjecanja i smotre / 24. travnja 2024.

65. Državno natjecanje iz matematike – rezultati

Održano je 65. Državno natjecanje iz matematike, najstarije natjecanje iz znanja u Republici Hrvatskoj! Ovaj jedinstveni događaj okupio je oko 270 talentiranih učenika osnovnih i srednjih škola iz cijele zemlje, uz podršku 180 predanih mentora.
Natjecanje, koje se održalo u Vodicama od 22. do 24. travnja 2024. godine, pružilo je izvanrednu priliku talentima da se natječu u rješavanju matematičkih problema, pokažu svoje vještine i steknu vrijedna iskustva.
Cilj je natjecanja promicanje matematičkog obrazovanja i talentiranih učenika, te poticanje daljnjeg bavljenja matematikom i znanstvenim radom. Sudjelovanje na natjecanju značilo je puno više od rješavanja zadataka – to je bilo putovanje samootkrivanja, usavršavanja i stjecanja vrhunskih vještina rješavanja problema i kritičkog razmišljanja.


Uz 270 učenika i 180 mentora, na natjecanju je sudjelovalo i oko 50 članova Državnog povjerenstva, koji su se brinuli za kvalitetu i transparentnost natjecanja. Njihova posvećenost i trud osigurali su da natjecanje bude pravedno i da se mlade nade dodatno potakne na bavljenje matematikom.

Državno natjecanje iz matematike ne samo da njeguje bogatu tradiciju, već gleda i u budućnost. Trodnevni događaj je inspiracija za nove generacije mladih matematičara, te doprinos izvrsnosti hrvatskog obrazovanja i znanosti.
Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali u ovom značajnom događaju i doprinijeli njegovom uspjehu, a posebno domaćinima iz Šibensko-kninske županije, Grada Vodice i Osnovne škole Vodice!

Predsjednik Državnog povjerenstva iz matematike

doc. dr. sc. Matija Bašić

Konačni rezultati Natjecanja iz matematike 2023./2024. – osnovna škola

(pdf: 85,40 KB)

Preuzmi

Konačni rezultati Natjecanja iz matematike 2023./2024. – srednja škola A varijanta

(pdf: 443,74 KB)

Preuzmi

Konačni rezultati Natjecanja iz matematike 2023./2024. – srednja škola B varijanta

(pdf: 446,62 KB)

Preuzmi