Natjecanja i smotre / 5. prosinca 2010.

48. natjecanje učenika i studenata glazbe – komorni sastavi

U Opatiji se predstavilo više od 550 učenika i studenata iz četrdesetak glazbenih škola i akademija. Mladi glazbenici iz godine u godinu sve bolji u komornom muziciranju

48. natjecanje učenika i studenata glazbe – komorni sastaviZavršnim koncertom nagrađenih u Opatiji je u subotu 4. prosinca 2010. godine završeno 48. državno natjecanje učenika i studenata glazbe – komorni sastavi. Prvonagrađenim učenicima diplome i nagrade na svečanom koncertu uručili su Astrid Horvat, izaslanica ministra znanosti, obrazovanja i športa, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović i Frano Matušić, predsjednik Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga.

Svi su oni obraćajući se učenicima i njihovim mentorima primijetili i istaknuli da natjecanje, koje ima za cilj otkrivanje, praćenje i usmjeravanje mladih i nadarenih glazbenika, iz godine u godinu raste i po broju sudionika i po kvaliteti.

Foto-album

{galerija}48glazba{/galerija}

U Opatiji, koja je šestu godinu zaredom ugostila najbolje hrvatske mlade glazbenike, u četiri dana predstavilo se više od 550 učenika i studenta koji dolaze iz četrdesetak osnovnih i srednjih glazbenih škola i akademija. Studenti i učenici natjecali su se u sljedećim kategorijama: glasovirska dua, dua, tria, kvarteti glasovir za 6 i više ruku te sastavi od 5 do 12 članova. Svoje umijeće komornog muziciranja pokazali su pred stručnim ocjenjivačkim žirijem kojeg su članovi istaknuti glazbeni pedagozi i priznati umjetnici Tonko Ninić, Lidija Horvat Dunjko, Jakša Zlatar i Vladimir Babina.

Organizatori natjecanja bili su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga, dok je domaćin natjecanja Osnovna i srednja glazbena škola “Mirković” iz Opatije.

Dokumenti