Natjecanja i smotre / 22. travnja 2015.

22. državno Natjecanje iz geografije – rezultati

SLIKA1_mMinistarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatsko geografsko društvo i ove godine organizirali su Natjecanje iz geografije kojemu je cilj jačanje motivacije za učenjem geografskih sadržaja, upoznavanjem pojava i procesa u prostoru, razvijanjem geografskog  mišljenja te predstavljanje razine usvojenih geografskih znanja i geografskih vještina u kategorijama od 5. do 8. razreda osnovne škole i od 1. do 4. razreda srednje škole.

Nakon izlučnih školskih i županijskih razina na državno Natjecanje koje je održano u Kalinovcu (Đurđevcu) od 15. do 17. travnja 2015. godine pozvano je 123 učenika (63 učenika iz osnovnih škola, 60 učenika iz srednjih škola) i 101 mentor.

Na svečanom otvaranju sudionike Natjecanja pozdravili su ravnateljica Mirjana Bazijanec u ime škole domaćina (Ivan Lacković Croata, Kalinovac), u ime općine Kalinovac načelnik Branko Sobota te zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal. Pozdravnim riječima obratio se predsjednik Hrvatskoga geografskog društva Danijel Orešić, predsjednica Državnoga povjerenstva Ružica Vuk, viša savjetnica za geografiju Vesna Milić u ime Ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje i Zdenka Čukelj načelnica Sektora za predškolski i osnovnoškolski odgoj u ime Ministra Znanosti obrazovanja i sporta.

SLIKA_4_mSvečanom ozračju otvaranja i prigodnim programom pridonijeli su učenici škole domaćina Ivan Lacković Croata Kalinovac, KUD Grgur Karlovčan iz Kalinovca i Udruga cimbalista Đurđevac.

Natjecateljski dio održan je 16. travnja 2015. godine kada su se učenici u osam kategorija natjecali u znanju i u geografskim vještinama. Posebni dio natjecanja odvijao se na terenu podravskoga kraja i bio je posvećen upoznavanju geografskih posebnosti grada Đurđevca, okolice i Đurđevačkih pijesaka.

Posljednjeg dana natjecanja na svečanosti zatvaranja ravnateljica OŠ Ivan Lacković Croata Mirjana Bazijanec i predsjednik Hrvatskoga geografskog društva Danijel Orešić dodijelili su priznanja i nagrade najboljim učenicima u pojedinoj kategoriji, pohvalnice ostalim učenicima i zahvalnice mentorima.

mr. sc. Ivana Kuhta Bogić, tajnica Državnoga povjerenstva