Natjecanja i smotre / 3. svibnja 2018.

20. državno Natjecanje–izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2018.

lik2018-1_mOd 17. do 18. travnja 2018. godine u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti i obrazovanja te OŠ Dore Pejačević, u Našicama, održano je Natjecanje–izložba LIK 2018. Tema-poticaj mladim likovnjacima na ovogodišnjem natjecanju bila je Mitovi i legende. Na Natjecanju je sudjelovalo trideset i devet učenika osnovnih i srednjih škola u šest kategorija.

Državno povjerenstvo radilo je u sastavu: Majda Leskovar, prof., Zvjezdana Prohaska, prof., Blaga Petreski, prof, mr. sc. LIK2018-4_mJosip Bosnić, Sanja Portnar, prof., Mak Melcher, akad. kipar, mr. art. Sonja Vuk, dr. sc. Miroslav Huzjak i Lana Skender dipl. pov. umjetnosti i informatolog.

 

Svečani program dočeka sudionika natjecanja priredili su učenici i učitelji škole domaćina održan je 17. travnja 2018. Uz pozdravne riječi ravnateljica Jasminka Falamić, prof., sudionicima je prezentirala rad škole.

LIK_2018-2_mUčenici OŠ i SŠ radili su likovne radove koji su bili vrednovani u skladu s propozicijama natjecanja a drugi je dan bio rezerviran za svečani program. Najboljima su dodijeljena priznanja i knjige za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto u pet kategorija i četiri generacijske nagrade (za prvi, drugi, treći i četvrti razred). Mentorima su uručene zahvalnice. Svi su učenici i mentori sudionici Natjecanja-izložbe LIK 2018., dobili pohvalnice i zahvalnice.

Svečani programa zatvaranja natjecanja ostvaren je u suradnji s učenicima i djelatnicima Osnovne glazbene škole Kontesa Dora čiji je bogat glazbeni program organizirala ravnateljica Marina Kopri.

Izložba LIK 2018., otvorena je 18. travnja., u izložbenom prostoru Zavičajnog muzeja Grada Našica koja je dostupna građanima do kraja travnja. Likovni postav izložbe osmislile su ravnateljica muzeja Silvija Lučevnjak i učiteljica likovne kulture Sanja Portnar.

LIK2018-3_mTijekom natjecanja učenici i njihovi mentori obišli su grad u suradnji sa Zavičajnim muzejom grada Našica te posjetili Poučni park Bizik. Organizaciji i provedbi bogatog programa uz sve djelatnike OŠ Dore Pejačević i Osnovne glazbene škole Kontesa Dora, pridonijeli su Grad Našice i Turistička zajednica Grada Našica.