Natjecanja i smotre / 25. travnja 2014.

20. državno Natjecanje iz engleskoga jezika, rezultati

SVI2_mAgencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske i ove godine organizirali su Natjecanje iz engleskoga jezika kojemu je cilj jačanje motivacije i popularizacija učenja engleskoga jezika te predstavljanje rezultata rada, znanja, vještina  i kompetencija učenika i njihovih mentora.

Državno natjecanje iz engleskoga jezika u školskoj godini 2013./ 2014. održano je u Zadru od 22. do 24. travnja 2014. Nakon izlučnih školskih i županijskih razina 105 najboljih učenika osnovnih i srednjih škola iz svih dijelova Hrvatske našlo se u Pomorskoj školi u Zadru sa željom da pokažu što bolje znanje i postignu što bolji rezultat. Na ceremoniji otvaranja sudionike natjecanja pozdravili su ravnatelj škole domaćina Svetko Perković, pročelnik Upravnoga odjela za odgoj i školstvo Grada Zadra Joso Nekić, pomoćnica pročelnika Upravnoga odjela za društvene djelatnosti Zadarske županije Renata Vuksan, predsjednica Državnoga povjerenstva Olga Granić te ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović. Program otvaranja upotpunili su učenici Pomorske škole u Zadru i dječja klapa Bersice iz Glazbene škole Blagoja Berse iz Zadra.

IVANA_mNatjecanje je provedeno u šest kategorija, a prvoga dana natjecanja, 23. travnja 2014. učenici su pisali test koji se sastojao od sastavka, slušanja s razumijevanjem, razumijevanja pročitanoga teksta i uporabe jezika nakon čega su objavljeni rezultati privremenoga poretka. Drugoga dana natjecanja, 24. travnja 2014. svi su učenici pristupili usmenom dijelu ispita nakon čega je uslijedila izrada tablica konačnoga poretka i proglašenje pobjednika. Svim učenicima uručene su pohvalnice, a najbolji učenici, odnosno oni učenici koji su osvojili jedno od prva tri mjesta dobili su priznanja. Svim mentorima i članovima Državnoga povjerenstva uručene su zahvalnice.

U ime Državnoga povjerenstva
Ivana Lekić, prof.

Dokumenti