Natjecanja i smotre / 4. listopada 2023.

11. Smotra hrvatskog školskog filma – rezultati selekcije

Ovogodišnja, jedanaesta po redu Smotra hrvatskog školskog filma koju organizira Agencija za odgoj i obrazovanje, održava se zajedno sa 61. Revijom hrvatskog filmskog stvaralaštva djece koju tradicionalno organizira Hrvatski filmski savez.

Škola domaćin ove zajedničke manifestacije Osnovna je škola Marije Jurić Zagorke iz Zagreba. Na samu Smotru hrvatskog školskog filma ove je godine prijavljeno, čak, 226 filmskih ostvarenja osnovnoškolaca i srednjoškolaca, a prosudbeno povjerenstvo odabralo je njih 39 za službeno prikazivanje. Filmove se moglo prijaviti u četiri kategorije: igrani film, dokumentarni film, animirani film i ostale vrste. Rezultati se nalaze u prilogu.

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Ivana Ivančić Medved, Jasminka Bijelić Ljubić, Neven Hitrec, Silvestar Kolbas, Istvan Filakovity i Slaven Zečević izabralo je 26 osnovnoškolskih i 12 srednjoškolskih filmskih ostvarenja koja će službeno biti prikazana od 5. do 7. listopada. Smotru hrvatskog školskog filma i Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece organiziraju Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatski filmski savez uz suorganizaciju OŠ Marije Jurić Zagorke i Narodnog sveučilišta Dubrava. Održavaju se pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, Hrvatske zajednice tehničke kulture, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Grada Zagreba.

Rezultati selekcije – Filmovi odabrani za 11. državnu Smotru hrvatskog školskog filma 2023.

(pdf: 112,24 KB)

Preuzmi