Najave i izvješća / 12. siječnja 2012.

Zimski seminar za geografe

geografi_mU organizaciji Hrvatskoga geografskog društva u Zagrebu  je 12. i 13. siječnja 2012. održan 58. Zimski seminar za geografe na kojem je sudjelovalo više od 500 učitelja i nastavnika geografije iz cijele Hrvatske.

U dva dana održano je 15 stručnih predavanja, rasprave i skupština Hrvatskog geografskog društva. Sudionike seminara na početku su pozdravili predsjednica HGP-a Dubravka Spevec, predstojnik Geografskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu Aleksandar Toskić, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Ivan Šutalo i Vinko Filipović ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje.

Vinko Filipović pohvalio je dobru tradiciju održavanja Zimskih seminara geografa i pozvao Hrvatsko geografsko društvo na daljnju uspješnu suradnju. Naglasio je također da je Agencija za odgoj i obrazovanje u prošloj recesijskoj godini uspješno provela sve planirane sadržaje, od stručnih skupova, projekata do natjecanja učenika. 

Stručno usavršavanje planirano u 2012. godini kao i Natjecanje iz geografije na seminaru su predstavili viši savjetnici za geografiju Agencije za odgoj i obrazovanje. Među ostalim održana su predavanja: Metodika rada s učenicima s posebnim potrebama, Nove spoznaje iz geologije i nastava geografije, Upravljanje razredom – pozitivna disciplina u razredu, Mogućnost korelacije matematike i geografije prema novim predmetnim kurikulumima te Metodologija turističke geografije.