Najave i izvješća / 18. veljače 2011.

Započeo novi model stručnog usavršavanja u odgojno-obrazovnim ustanovama

U DV Vrbik održan je jedan od prvih u nizu stručnih skupova, odnosno stručnih usavršavanja, koje će savjetnici AZOO-a i timovi stručnjaka organizirati u odgojno-obrazovnim ustanovama, i to na poziv samih ustanova.

Na poziv ravnateljice Dječjeg vrtića Vrbik u Zagrebu 15. veljače 2011. godine  savjetnice Agencije za odgoj i obrazovanje Tihana Radojčić, prof., i  mr. sc. Inga Seme Stojnović održale su predavanje na opću temu Razvijanje kompetencija odgojitelja za prirodno poučavanje standardnog idioma materinskog jezika. Na skupu je sudjelovalo više od 70 odgojno-obrazovnih radnika DV Vrbik koji su se kroz stručna predavanja i radionice upoznali s metodama i načinima kojima odgojitelji u dječjim vrtićima trebaju osvješćivati i jačati svijest o postojanju različitih normi, posebno one standardne.

Skup u DV Vrbik prvi je u nizu stručnih skupova, odnosno stručnih usavršavanja, koje će savjetnici AZOO-a i timovi stručnjaka organizirati u odgojno-obrazovnim ustanovama, i to na poziv samih ustanova.

Naime, od ove godine Agencija osigurava timove stručnjaka koji na poziv odgojno-obrazovne ustanove mogu održati stručno usavršavanje u samoj ustanovi. Novom inicijativom Agencije posebno se želi pružiti dodatna podrška odgojno-obrazovnim ustanovama da unatoč otežanim financijskim uvjetima u doba globalne i nacionalne gospodarske krize osiguraju kvalitetno usavršavanje u skladu s njihovim potrebama i mogućnostima. Isto tako ravnatelji će imati mogućnost s predavačima dogovoriti termine koji neće remetiti redoviti odgojno-obrazovni rad.