Najave i izvješća / 3. listopada 2011.

Uporaba novih tehnologija u službi stručnog usavršavanja učitelja razredne nastave

Pomoću LiveMeetinga, programa za videokonferencije, povezujući  šest lokacija u Slavoniji održan je 1. rujna 2011., međužupanijski stručni skup za učitelje razredne nastave – voditelje školskih vijeća, mentore i savjetnike Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Učiteljice razredne nastave iz Vukovarsko-srijemske županije predavanja i radionice mogle su pratiti u OŠ Siniše Glavaševića u Vukovaru i OŠ u Cerni, Brodsko-posavske županije u OŠ Antuna Mihanovićau Slavonskome Brodu i OŠ u Rešetarima te u Osječko-baranjskoj županiji u OŠ „Mladost“ i „Tin Ujević“ u Osijeku. Na skupu je bilo više od 100 učiteljica razredne nastave. Teme skupa bile su vezane uz primjenu računala u razrednoj nastavi.  (prilog)

Na skupu su obrađene sljedeće teme:

Simulacije i edukativne igre u razrednoj nastavi održale su izv. prof. dr. sc. Margita Pavleković i asistentica Ana Katalenić, prof., s Učiteljskog fakulteta u Osijeku (prilog)

– Animacije u PowerPointu, pripremila je učiteljica informatike Gordana Sokol iz OŠ Tužno. (prilog)

– Videokonferencija s osvrtom na primjenu u RN-a održala je učiteljica mentorica RN-a Suzana Delić iz OŠ Horvati iz Zagreba. (prilog)

– Generator matematičkih zadataka održala je Vesna Tomić, prof. savjetnik, nastavnica informatike iz Gimnazije A. G. Matoša iz Đakova. (prilog)

– Promocija rada škole- školski DVD predstavila je učiteljica savjetnica RN Marijana Ivošević iz OŠ „Mladost“ iz Osijeka. (prilog)

– Što nam je sve dostupno – portali i različite internetske stranice na kojima učitelji RN-a mogu pronaći materijale drugih učitelji RN-a, ali i objaviti svoje uratke i još mnogo drugih korisnih sadržaja, predstavila je viša savjetnica za informatiku Viktorija Hržica, prof. (prilog)

 više savjetnice

Snježana Lustig, dipl. uč. i

Viktorija Hržica, prof.