Najave i izvješća / 27. lipnja 2012.

U Vodicama održan prvi državni stručni skup za učitelje razredne nastave u zvanju mentora i savjetnika

razredna1_mViši savjetnici za razrednu nastavu Agencije za odgoj i obrazovanje organizirali su od 19. do 21. lipnja 2012. godine u Vodicama državni stručni skup za učitelje razredne nastave u zvanju mentora i savjetnika.
Na stručnom usavršavanju s temom Jedinice ishoda učenja u nastavnom predmetu Hrvatski jezik od 1. do 4. razreda OŠ u svrhu definiranja elemenata i kriterija vrednovanja sudjelovalo je više od 400 učitelja razredne nastave u zvanju mentora i savjetnika.
Ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović, prof., otvorio je državni stručni skup te održao uvodno izlaganje.
Predavanja na skupu održali su prof. dr. sc. Mile Dželalija, voditelj stručnog tima za izradu Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira, prof. dr. sc. Pero Lučin, rektor Sveučilišta u Rijeci, mr. Vesna Budinski, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, mr. Martina Kolar-Billege, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Radionice za učitelje održao je Žarko Bošnjak, prof., viši savjetnik i Đula Nađ, prof., učitelj savjetnik.
razredna2_mInteraktivnim predavanjima, radionicama i skupnim radom učiteljima se ukazalo na važnost  i značenje Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira te na ishode učenja u kontekstu odgojno-obrazovnog procesa. Aktivnim sudjelovanjem učitelji su kreirali i pisali jedinice ishoda učenja u programu Hrvatskoga jezika u razrednoj nastavi te su izradili kriterije ocjenjivanja učeničkih postignuća na dvije razine definirane elementima u predmetnom području jezika nastavnog predmeta Hrvatski jezik. Znanja o izradi jedinica ishoda učenja učitelji će moći primjenjivati i u ostalim nastavnim predmetima u razrednoj nastavi.