Najave i izvješća / 22. ožujka 2021.

U Osijeku održano stručno usavršavanje u sklopu manifestacije Tjedan mozga

Dvadesetu godinu zaredom u Hrvatskoj se održava manifestacija Tjedan mozga, a ove godine održana je od 15. do 21. ožujka 2021. godine. U organizaciji Medicinskog fakulteta Osijek, njegove studentske Sekcije za neuroznanost SENZOS, Agencije za odgoj i obrazovanje te Odjela za biologiju Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, 18. i 19. ožujka 2021. održan je dvodnevni državni stručni skup za učitelje i nastavnike, online na Zoom platformi.

U uvodnom je dijelu sudionike u ime ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravke Brezak Stamać pozdravila voditeljica skupa Marina Ništ, prof., viša savjetnica za Prirodu i Biologiju.

Tema ovogodišnje manifestacije bila je Virusi – prevencija i učinci na mozak te Mentalno zdravlje. Tijekom dva dana zanimljiva predavanja održalo je 16 stručnjaka s područja neuroznanosti, interne medicine, psihijatrije, etike, mentalnog zdravlja, socijalne i palijativne skrbi, psihologije i komunikologije. Predavači su većinom bili profesori i docenti s Medicinskog fakulteta u Osijeku i liječnici KBC Osijek, profesori Medicinskog fakulteta u Zagrebu te dr. sc. s FER-a i Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Osječko-baranjske županije.

U skup se uključilo oko 250 sudionika, a njihovo vrednovanje govori o pokazanom zanimanju za izabrane teme, zadovoljstvu prezentiranjem i komunikacijom s predavačima.

Što se tiče opće ocjene skupa, 96% sudionika ga je vrednovalo kao izvrstan, a ostali kao vrlo dobar.

Mnogi smatraju da bi pojedina predavanja trebalo čuti više ljudi. Sva su predavanja dostupna na Youtube kanalu SenzOS-a na poveznici

Evaluacija državnog stručnog skupa za učitelje i nastavnike u okviru manifestacije Tjedan mozga 2021

(docx: 36,75 KB)

Preuzmi