Najave i izvješća / 3. srpnja 2012.

Suvremeni oblici poučavanja u nastavi glazbene kulture i umjetnosti

glazbeni1_mDržavni stručni skup za učitelje Glazbene kulture i nastavnike Glazbene umjetnosti, pod nazivom „Suvremeni oblici poučavanja – Suvremena nastava i nastavna tehnologija“ održao se 20. i 21.  lipnja 2012. u Šibeniku, a organizirala ga je viša savjetnica za Glazbenu kulturu i Glazbenu umjetnost  Anita Gergorić, prof., u Agenciji za odgoj i obrazovanje. Skup je otvorio ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović, prof., koji se uvodno obratio sudionicima skupa.

glazbeni2_mIntencija skupa vođena je ciljem da se ojača obrazovna glazbena vertikala u osnovnom i srednjem školstvu. Teme koje su obilježile skup odnosile su se  na učenike, motivaciju, suradničko poučavanje, glazbeni razvoj pojedinca te zajednički formirale kvalitetne stručne poveznice koje imaju za ishod zadovoljnog i kompetentanog  pojedinca. O motivaciji u nastavi glazbe  kao ključnom pokretaču za stjecanje novih znanja i vještina  i suradničkom poučavanju  neophodnom za kvalitetan razvoj svakog pojedinca i za razvijanje njegovih  glazbenih kompetencija, u svom interaktivnom predavanju  „Motivacija u nastavnom procesu govorila je viša savjetnica Anita Gergorić prof.

Predavanja i radionice na skupu održali su: Od tradicionalnog do suvremenog poučavanja u glazbenoj nastavi; dr.sc. Goran Sučić, Suvremena tehnologija u nastavnoj praksi i utjecaji sviranja na razumijevanje glazbe; dr.sc. Sabina Vidulin Orbanić, Mediji u nastavi glazbe; dr.sc. Lada Duraković; Rad s dječjim pjevačkim zborom mlađeg i starijeg uzrasta; učiteljica savjetnica Ružica Kapitan; Društveni plesovi; prof. mentor Ana Mikić i profesionalni plesač Matija Grgurić, Tradicijska glazba; Noel Šuran, prof. Kvaliteti skupa pridonijeli su svi sudionici svojim interaktivnim sudjelovanjem na predavanjima i radionicama.

 

viša savjetnica za glazbenu kulturu i glazbenu umjetnost
Anita Gergorić, prof.