Najave i izvješća / 19. travnja 2011.

Stručni skup Hrvatski kao drugi i strani jezik u predškolskim ustanovama

Ovim je stručnim skupom započeo program stručnog usavršavanja na temu hrvatski kao drugi i strani jezik u predškolskim ustanovama.

tihana_mTridesetero odgojitelja i stručnih suradnika dječjih vrtića Grada Zagreba i Zagrebačke županije sudjelovalo je stručnom skupu Hrvatski kao drugi i strani jezik u predškolskim ustanovama koji je održan u DV Srčeko u Zagrebu 14. travnja 2011. godine.

Na prvom su modulu sudionici na interaktivnim predavanjima koje je vodila viša savjetnica Tihana Radojčić, prof., upoznati s teorijskim i praktičnim postavkama i istraživanjima o temi (predavač Vlatka Blagus, prof.), usvajanju hrvatskog kao drugog jezika u predškolskoj dobi (predavač Gordana Kešina, prof.) te novom psiholingvističkom teorijom: pomicanjem granica ranoga jezičnoga razvoja (predavač Sandra Pokos).

Foto-album

{galerija}tihana{/galerija}

U radionicama V. Blagus i G. Kešine sudionici su kritički primjenjivali materijale za poučavanje hrvatskoga. Cilj skupa bio je stjecanje metodičkih znanja i razvijanje kompetencija sudionika u ovome području. Voditeljice programa stručnog usavršavanja su više savjetnice Tihana Radojčić i Inga Seme Stojnović.